Mondzorg

CZ zet zich op verschillende vlakken in om de organisatie van mondzorg te verbeteren. Hierdoor neemt de kwaliteit van de zorg toe, wordt de zorg gemakkelijker ingericht voor onze verzekerden en nemen de kosten vaak af.

Preventieve mondzorg bij kinderen

U wilt natuurlijk de beste mondzorg voor uw kind. Daarom stimuleren wij de methode ‘Gewoon Gaaf’. Met deze maatwerkmethode leren en motiveren we kinderen om hun eigen gebit gezond te houden. Ouders worden ook bij de behandeling betrokken. Door deze methode hebben kinderen veel minder kans op gaatjes en zijn aanvullende behandelingen op latere leeftijd minder vaak nodig.

Kaakchirurgie

Kaakchirurgie vindt vaak plaats in het ziekenhuis. CZ vindt dat sommige behandelingen ook uitgevoerd kunnen worden in een centrum voor mondzorg of in een zelfstandig behandelcentrum. Zo voorkomen we onnodige kosten, verkorten we wachttijden en verhogen we de kwaliteit. We zetten ons in om dit samen met mondzorgverleners en ziekenhuizen organiseren.

Kunstgebit (klikgebit) op implantaten

Er zijn vaak meerdere soorten zorgverleners betrokken bij een kunstgebit (klikgebit) op implantaten, zoals de tandarts, implantoloog en chirurg. CZ maakt kwaliteitsafspraken met gecontracteerde zorgverleners. Eén van de zorgverleners wordt eindverantwoordelijke en uw aanspreekpunt. Deze beoordeelt uw medische indicatie en houdt de voortgang van uw behandeling bij. Dit is goedkoper, efficiënter en effectiever.

Aanpak van tandartsangst

Ongeveer 800.000 Nederlanders hebben een vorm van tandartsangst. Hierdoor laten zij hun gebit vaak niet jaarlijks controleren. Dit kan leiden tot grotere problemen. CZ zet zich in om stap voor stap de angst weg te nemen, voor de korte én lange termijn.