Mondzorg

CZ zet zich op verschillende vlakken in om de organisatie van mondzorg te verbeteren. Hierdoor neemt de kwaliteit van de zorg toe, wordt de zorg gemakkelijker ingericht voor onze verzekerden en nemen de kosten vaak af.

Preventieve mondzorg bij kinderen

CZ vindt preventie belangrijk voor mondzorg bij kinderen. Daarom stimuleren wij de methode ‘Gewoon Gaaf’. Dat betekent dat CZ speciale afspraken maakt met zorgaanbieders die de Gewoon Gaaf-methodiek toepassen. Met deze maatwerkmethode leren en motiveren we kinderen om hun eigen gebit gezond te houden. Ouders worden ook bij de behandeling betrokken. Door deze methode hebben kinderen veel minder kans op gaatjes en zijn aanvullende behandelingen op latere leeftijd minder vaak nodig.

In Tilburg en Heerlen maken we deel uit van een brede ketenbenadering van preventie. Onder meer de gemeente, de GGD en diverse partners werken daar samen met CZ aan mondgezondheid bij kinderen. Zo zorgen we ervoor dat preventie bij mondzorg gaat bijdragen aan een gezonder gebit voor kinderen en dat andere zorgaanbieders zich hierbij aansluiten.

Overkappingsprothese op implantaten

Er zijn vaak meerdere soorten zorgverleners betrokken bij een kunstgebit (klikgebit) op implantaten, zoals de tandarts, implantoloog en chirurg. CZ maakt kwaliteitsafspraken met gecontracteerde zorgverleners. Eén van de zorgverleners wordt eindverantwoordelijke en uw aanspreekpunt. Deze beoordeelt uw medische indicatie en houdt de voortgang van uw behandeling bij. Dit is goedkoper, efficiënter en effectiever.

Integrale aanpak van tandartsangst

Ongeveer 800.000 Nederlanders hebben een vorm van tandartsangst. Hierdoor laten zij hun gebit vaak niet jaarlijks controleren. Dit kan leiden tot grotere problemen. CZ zet zich in om stap voor stap de angst weg te nemen, voor de korte én lange termijn.

Naar boven