Een gezond gebit met Gewoon Gaaf

Minder gaatjes, fluoridebehandelingen, sealings en vullingen? Gewoon Gaaf helpt kinderen hun gebit gaaf te houden. Dat werkt ├ęcht.

Gewoon Gaaf vanaf het eerste tandje

Met de Gewoon Gaaf-methode helpt de tandarts kinderen, met hulp van hun ouders, hun tanden gezond te houden. Al vanaf het eerste melktandje. Zo went uw kind op jonge leeftijd aan de tandarts. En legt u meteen de basis voor een gezond gebit. Voor nu én later.

Zo werkt het

  1. Gebitscheck
    De tandarts of mondhygiënist onderzoekt het gebit van uw kind. Zijn de tanden schoon? Is uw kind aan het wisselen? Zijn er (beginnende) gaatjes? Ook vraagt de tandarts wat uw kind eet en drinkt.

  2. Behandelplan
    Na de check bepaalt de behandelaar hoe vaak uw kind het beste op controle kan komen. En of er extra bescherming nodig is, zoals sealen of een fluorbehandeling.

  3. Persoonlijk advies
    Ieder kind en ieder gebit is anders. Daarom krijgt u persoonlijk advies dat helemaal is afgestemd op het gebit van uw kind. Van poetstips tot voedingsadvies.

Bewezen effectief en helemaal kosteloos

Het is bewezen dat kinderen die de Gewoon Gaaf-methode volgen veel minder gaatjes krijgen en veel minder fluoridebehandelingen, vullingen of sealings nodig hebben. Bovendien betaalt u voor kinderen tot 18 jaar niets voor Gewoon Gaaf of het tandartsbezoek!

Zoek een 'gave' tandarts

Ook een gaaf gebit voor uw kind? Vind een tandarts bij u in de buurt (zoek op 'Gewoon Gaaf') en informeer naar Gewoon Gaaf. Of neem contact op met het CZ Zorgteam.

Tip: poets samen

Kinderen willen vaak zelf poetsen, maar doen dat nog niet overal even goed. Poets de tanden minstens één keer per dag na en houd het gebit gezond.

Kunt u hulp gebruiken? We zijn er voor u

Algemeen-NaarBoven