Betere dementiezorg

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe. Wij willen dat iedereen die leeft met dementie nu en in de toekomst kan rekenen op goede zorg. Dit doen we door de totale keten van dementiezorg te verbeteren, zodat patiƫnten de juiste zorg, door de juiste zorgverlener op het juiste moment krijgen.

Samen verbeteren we de zorg voor iedereen die leeft met dementie

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren enorm toe. En dat in een zorglandschap waarin mensen langer thuis blijven wonen, er een tekort aan personeel in de zorg is en er steeds meer een beroep wordt gedaan op informele zorg. Mantelzorgers van mensen met dementie voelen zich vaak overbelast, weten niet waar zij terecht kunnen om hulp te vragen en de samenwerking tussen de betrokken professionals kan en moet beter.

De juiste zorg op de juiste plek door de juiste zorgverlener

Al meer dan drie jaar is CZ zowel landelijk als regionaal betrokken bij initiatieven die de zorg voor mensen met dementie verbeteren. We helpen in diverse regio’s betrokken professionals de zorg beter op elkaar af te stemmen, zodat mensen met dementie op elk moment de juiste zorg en ondersteuning krijgen. We helpen mantelzorgers bij het vinden, krijgen en organiseren van de juiste zorg en ondersteuning. Bijvoorbeeld met onze online seminars en de CZ Mantelzorgtest.

Dit doen we nog meer:

  • We dragen bij aan het oplossen van de landelijke problematiek rond dementiezorg en delen onze kennis en ervaring met organisaties zoals Alzheimer Nederland, Deltaplan Dementie en het ministerie van VWS. Bijvoorbeeld met de ontwikkeling van de CZ Mantelzorgtest.     
  • In de gemeente Moerdijk verbeteren we samen met regionale (zorg)organisaties het Zorgpad dementie
  • De Netwerk Review Scan  geeft dementienetwerken inzicht in het functioneren van hun netwerk

CZ gaat voor zorg die vérder gaat

Bekijk de andere zorgprojecten van CZ

Naar boven