CZ Zorg die verder gaat - meisje op bed - e-health

Thuis naar het ziekenhuis

Beeldbellen met de specialist, zelf thuis een meting doen of online een afspraak maken? Een paar jaar geleden was het ondenkbaar. Tegenwoordig is het heel normaal. En door de coronacrisis gaan de ontwikkelingen nog veel sneller.

Steeds meer digitale zorg

Samen met zorgverleners zoekt CZ steeds naar digitale oplossingen die de zorg verbeteren, én bereikbaar houden. Zo ook met het Elkerliek en Zuyderland ziekenhuis, waar CZ mee samenwerkt in een duurzame coalitie "Meer digitale zorg verlenen stond al op onze agenda, maar door de coronacrisis werd het ineens heel belangrijk", vertelt Janneke van Leijen, strategisch consultant Duurzame Coalities.

Online coach voor patiënten met een chronische ziekte

Een resultaat van de samenwerking met het Elkerliek ziekenhuis is een online coach. Patiënten met een chronische ziekte zoals COPD, hartfalen en de ziekte van Crohn houden hun gezondheid bij in een app. Controles in het ziekenhuis zijn hierdoor niet meer nodig. Een patiënt hoeft alleen maar op controle te komen als hij achteruit gaat. Inmiddels hebben we met 6 ziekenhuizen afgesproken dat patiënten de online coach gaan gebruiken.

Steeds meer mensen zien in dat een ziekenhuisbezoek niet altijd nodig is.

Patiënten worden sneller geholpen

Als er een consult nodig is, dan kan dat telefonisch worden gedaan. De arts kan de patiënt ook via een beeldscherm zien. Patiënten hoeven dus minder vaak naar het ziekenhuis. En als dat wél nodig is, kunnen ze sneller terecht. Janneke: "In de toekomst is het ziekenhuis misschien wel een plek waar mensen alleen nog komen voor een operatie. Of omdat ze meerdere specialisten moeten bezoeken."

Bekijk hoe CZ de zorg verbetert met andere digitale oplossingen

Geef uw mening

Vindt u de informatie op deze pagina nuttig? Ja Nee

Naar boven