Hoe CZ uw aanvraag voor de zorgverzekering accepteert

Voor de basisverzekering accepteren we iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd of gezondheid. Voor de meeste aanvullende verzekeringen accepteren we u ook automatisch.

Basisverzekering

Wij accepteren iedereen voor de basisverzekering. Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht mensen te accepteren die binnen hun werkgebied wonen. CZ werkt landelijk en accepteert dus iedereen die onze zorgverzekering aanvraagt en recht heeft op de zorgverzekering.

Let op:

  • Hebt u bij uw huidige zorgverzekeraar een betalingsachterstand voor de premie van uw basisverzekering? Dan wordt u niet door die zorgverzekeraar uitgeschreven. U kunt dan niet naar ons overstappen.
  • Als een zorgverzekeraar uw zorgverzekering wegens fraude heeft beëindigd, mag hij u 5 jaar lang voor een zorgverzekering weigeren. U moet dan een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten.

Aanvullende verzekeringen

Wij accepteren u automatisch voor onze aanvullende verzekeringen. Uitzondering hierop is onze aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts. Na het aanvragen van deze aanvullende verzekering beoordeelt CZ wat de staat is van uw gebit. We doen dit via een verklaring van uw tandarts. U hoort daarna of u deze verzekering af kunt sluiten. Een tandartsverklaring kunt u opvragen via onze Klantenservice.

Nog vragen? We zijn er voor u