Het verschil tussen een natura- en restitutiepolis

CZ heeft drie naturaverzekeringen: de CZ Zorgbewustpolis, de CZ Zorg-op-maatpolis en de CZdirect basisverzekering. CZ heeft één restitutieverzekering: de CZ Zorgkeuzepolis. Wat is het verschil?

Een naturaverzekering is goedkoper

De naturaverzekeringen Zorgbewustpolis, Zorg-op-maatpolis en CZdirect basisverzekering zijn goedkoper dan de restitutieverzekering Zorgkeuzepolis. Hoe komt dat? Het verschil tussen naturaverzekering en restitutieverzekering zit vooral in de hoogte van de vergoeding die u krijgt als u naar een zorgverlener zonder contract voor uw behandeling gaat. Bij de CZdirect basisverzekering krijgt u dan het minst vergoed en bij de Zorgkeuzepolis het meest.

Zorg van gecontracteerde zorgverleners

Bij een restitutieverzekering mag u altijd zelf uw zorgverlener kiezen, zonder dat het invloed heeft op de vergoeding van de zorg die u krijgt. Het maakt voor de vergoeding van zorg uit de basisverzekering dus niet uit of uw zorgverlener voor uw behandeling wel of geen contract heeft met CZ. Gaat u met een naturaverzekering naar een zorgverlener zonder contract voor uw behandeling? Dan betaalt u een deel van de rekening zelf. Of u nu kiest voor een natura- of restitutieverzekering: u hebt altijd ruime keuze in zorgverleners.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor u