Tussentijds uw verzekering opzeggen

U kunt uw zorgverzekering per 1 januari opzeggen. In sommige gevallen kunt u tijdens het jaar de zorgverzekering opzeggen.

In deze situaties kunt u tussentijds opzeggen en overstappen:

 • U wordt 18 jaar

  Als u 18 jaar wordt dan kunt u zelf een (andere) zorgverzekering kiezen. U gaat dan ook premie betalen. Geef de wijziging door vóór uw 18e verjaardag.
 • U verandert van werkgever

  Hebt u op dit moment een collectieve verzekering bij uw werkgever en gaat u werken voor een werkgever die ook een collectieve verzekering aanbiedt? Dan kunt u gedurende het hele jaar overstappen naar de collectiviteit van uw nieuwe werkgever.
 • U bent geen verzekeringnemer (en gaat scheiden)

  Wanneer u meeverzekerd bent, kunt u het hele jaar door een nieuwe zorgverzekering afsluiten bij CZ of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat geldt ook voor meeverzekerde kinderen en partners die zelf een polis willen afsluiten. Dat geldt ook als u gaat scheiden. Uw kinderen kunnen dan bij u of uw ex-partner op de polis.
 • U verhuist naar het buitenland en werkt niet in Nederland

  U kunt uw zorgverzekering opzeggen per de datum dat u naar het buitenland verhuist. Bekijk het advies dat past bij uw situatie.
 • Uw verzekeraar past de polisvoorwaarden aan

  Past CZ de voorwaarden of premie van uw polis aan in uw nadeel? Dan kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Geef de opzegging aan ons door voordat de wijziging ingaat. De beëindiging gaat in per de 1e dag van de 2e maand nadat uw opzegging is ontvangen.
 • U gaat in militaire dienst

  Gaat u in militaire dienst? Dan wordt u verzekerd via Defensie.


Heeft u gevonden wat u zocht? Ja / Nee

Kunt u hulp gebruiken? We zijn er voor u

Naar boven