Kosten die u bij de apotheek betaalt

Haalt u medicijnen bij de apotheek? Dan betaalt u ook andere kosten. Voor de dienstverlening van de apotheek bijvoorbeeld. Deze kosten vallen onder uw eigen risico. We vertellen u graag meer over de kosten bij de apotheek.

Terhandstellingskosten

Dit zijn de kosten voor de dienstverlening van de apotheek. Bijvoorbeeld voor het samenstellen van medicijnen en het controleren of u geen verkeerde combinatie van medicijnen gebruikt.

U betaalt deze kosten altijd voor het ophalen of laten bezorgen van een bestelling. Op uw rekening van uw apotheek ziet u de totaalprijs van uw medicijnen inclusief de terhandstellingskosten.

Kosten bij de apotheek: u betaalt voor medicijnen en voor service. Kosten voor service betekent dat u betaalt voor de terhandstelling, en soms ook voor het begeleidingsgesprek of bijvoorbeeld als u in het weekend medicijnen haalt.

Kosten begeleidingsgesprek bij een nieuw medicijn

Krijgt u een nieuw medicijn of is het vorige gebruik langer dan een jaar geleden? Dan legt uw apotheker tijdens het begeleidingsgesprek uit hoe u het medicijn moet gebruiken en waar u op moet letten. Ook krijgt u een uitgebreide uitleg over de werking en mogelijke bijwerkingen. En natuurlijk kunt u zelf ook vragen stellen.

Op uw rekening van uw apotheek ziet u de totaalprijs van uw medicijnen inclusief de terhandstellingskosten én de kosten voor het begeleidingsgesprek.

Soms betaalt u extra kosten

's Avonds en in het weekend betaalt u meer bij de apotheek. Ook als uw apotheker het medicijn zelf moet maken of uw medicijn is verpakt in een weekdoseersysteem betaalt u meer.

U kunt de kosten niet weigeren

U kunt de terhandstelling, begeleiding en extra kosten van uw apotheek niet weigeren. Uw apotheek mag deze kosten altijd in rekening brengen. Daar staat tegenover dat uw apotheker u helpt met al uw vragen. Maak hier dus gebruik van.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven