Vergoeding behandeling baarmoederverzakking

Wat krijgt u vergoed voor behandeling baarmoederverzakking? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt soms Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico..


Wat krijgt u vergoed?

Patiënten met een lichte verzakking van de baarmoeder, kunnen met een pessarium worden behandeld. Een pessarium is een ringvormig, plastic instrument dat in de vagina wordt ingebracht waarbij de uitstekende baarmoeder in zijn normale positie wordt teruggebracht.

Voor de aanschaf van het pessarium is een vergoeding mogelijk vanuit uw aanvullende verzekering. Voor het plaatsen van het pessarium door uw huisarts of gynaecoloog is vergoeding mogelijk uit de basisverzekering met verrekening van uw eigen risico. Let op: de aanvullende verzekering Jongeren biedt geen vergoeding.

Bent u collectief verzekerd?

Waar kunt u terecht bij een baarmoederverzakking?

De behandeling wordt uitgevoerd door uw huisarts. Op zoek naar een huisarts met een contract? Vind een huisarts bij u in de buurt.

Al een diagnose? Doe de keuzehulp

Vaak zijn er verschillende behandelingen mogelijk. De keuzehulp zet al uw opties op een rij, met de voor- en nadelen die daarbij horen. Vul uw wensen in en bespreek de resultaten met uw arts. Zo kiest u samen de behandeling die bij ú past.

Naar de keuzehulp voor baarmoederverzakking

Naar de keuzehulp voor operatie bij een baarmoederverzakking