Vergoeding bril, contactlenzen en ooglaseren

Brillen, brillenglazen, contactlenzen en ooglaserbehandelingen kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

U kunt een vergoeding krijgen voor brillen, brillenglazen en contactlenzen op sterkte. De vergoeding kunt u ook gebruiken voor ooglaserbehandelingen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw opticien of oogarts. Voor een ooglaserbehandeling kunt u terecht bij een oogarts in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Vind een oogarts bij u in de buurt.

Korting op brillen en contactlenzen

Voor brillen en contactlenzen hebben we bij verschillende opticiens korting voor u geregeld. Óók als u geen aanvullende verzekering hebt.