Vergoeding couveuse nazorg

Couveuse nazorg kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. We vergoeden maximaal 12 uur nazorg.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk.

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico..

Akkoordverklaring nodig?

Nee

Bent u collectief verzekerd?

Wat krijgt u vergoed voor couveuse nazorg?

Couveuse nazorg krijgt u nadat u thuiskomt uit het ziekenhuis. We vergoeden maximaal 12 uur nazorg uit een aantal aanvullende verzekeringen. Deze nazorg is niet hetzelfde als normale kraamzorg, waarbij de kraamhulp ook huishoudelijke taken uitvoert. De nazorg bestaat vooral uit noodzakelijke hulp en het geven van uitleg over de verzorging van uw baby.

Wanneer krijgt u een vergoeding?

U krijgt een vergoeding voor couveuse nazorg als uw baby minimaal 5 dagen op de couveuseafdeling, of in totaal 8 dagen na de geboorte in het ziekenhuis heeft gelegen.

Waar kunt u terecht voor couveuse nazorg?

Op zoek naar een kraamcentrum met een contract? Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u minder, of misschien zelfs niets vergoedt.