Vergoeding intake arbeidsfysiotherapie

Een intake met een arbeidsfysiotherapeut kunt u vergoed krijgen uit uw collectieve aanvullende verzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Collectieve aanvullende verzekering

100% vergoed

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

Uit de meesteBasis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief
Comfort en ComfortExtra
Plus Collectief en PlusExtra Collectief
Top Collectief en TopExtra Collectief
krijgt u een intakegesprek met een arbeidsfysiotherapeut volledig vergoed. Zo’n intake is handig als u lichamelijke klachten hebt door het werk. De fysiotherapeut onderzoekt uw klachten en kijkt naar de situatie op uw werk (let op: dit is géén werkplekonderzoek online of op locatie).

Naast het intakegesprek krijgt u één fysiobehandeling. Deze behandeling gaat van uw tegoed voor fysiotherapie af. Weten wat u nog vergoed kunt krijgen voor fysiotherapie? Bekijk uw vergoeding op Mijn CZ of bel onze klantenservice: 088 555 77 77.

Tip! Krijgt u van de arbeidsfysiotherapeut het advies om verder te gaan met fysiotherapie? Bespreek dit dan met uw werkgever. In veel gevallen vergoedt hij uw arbeidsfysiotherapie.

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij één van de arbeidsfysiotherapeuten die wij hebben gekozen. Bij een andere fysiotherapeut krijgt u géén vergoeding.

Nog vragen? We zijn er voor u

Donderdag 13 mei 2021 zijn we gesloten vanwege Hemelvaartsdag.

Naar boven