Vergoeding griepprik

Bent u 60 jaar of ouder of valt u in een risicogroep? Dan krijgt u 1x per jaar een gratis griepprik. In andere gevallen krijgt u misschien een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Wat krijgt u vergoed?

Als u valt binnen de risicogroep, krijgt u de griepprik gratis van de overheid. Hiervoor krijgt u vanzelf een uitnodiging.

Wilt u op eigen verzoek een griepprik? U krijgt dit 1x per jaar vergoed uit de aanvullende verzekering 50+. U kunt ook een vergoeding krijgen uit het preventie-tegoed van uw collectieve aanvullende verzekering. Uw werkgever moet de griepprik voor u aanvragen, u hoeft dit dus niet zelf te doen.

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering. en geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico. voor de griepprik.

Bent u collectief verzekerd?

Waar kunt u terecht?

U kunt voor een griepprik terecht bij uw huisarts. Op zoek naar een huisarts met een contract? Vind een huisarts bij u in de buurt.