Vergoeding griepprik

Bent u 60 jaar of ouder of valt u in een risicogroep? Dan krijgt u 1x per jaar een gratis griepprik. In andere gevallen krijgt u misschien een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Wat krijgt u vergoed?

Als u valt binnen de risicogroep, krijgt u de griepprik gratis van de overheid. Hiervoor krijgt u vanzelf een uitnodiging.

Wilt u op eigen verzoek een griepprik? U krijgt dit 1x per jaar vergoed uit de aanvullende verzekering 50+. U kunt ook een vergoeding krijgen uit het preventie-tegoed van uw collectieve aanvullende verzekering. Uw werkgever moet de griepprik voor u aanvragen, u hoeft dit dus niet zelf te doen.

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
en geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
voor de griepprik.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Waar kunt u terecht?

U kunt voor een griepprik terecht bij uw huisarts. Op zoek naar een huisarts met een contract? Vind een huisarts bij u in de buurt.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven