Vergoeding mantelzorgcursus

Wilt u goed voor uw naaste zorgen, maar ook meer tijd vrijmaken voor uzelf? Volg een goede mantelzorgcursus. U krijgt een vergoeding als u of degene voor wie u zorgt een aanvullende verzekering bij CZ heeft.

Wat krijgt u vergoed?

Zorgt u voor iemand, zoals een partner, ouder of familielid? Als u wilt leren goed voor uw naaste te zorgen, kunt u een cursus mantelzorg volgen.

U krijgt de cursus mantelzorg vergoed als degene voor wie u zorgt één van onderstaande aanvullende verzekeringen heeft bij CZ en u de cursus volgt bij een erkende organisatie en/of zorgverlener met een contract voor de cursus.

De vergoeding is eenmalig voor de hele duur van uw zorgverzekering bij CZ.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico. te betalen.

Eigen risico

U hoeft geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering. te betalen.

Waar kunt u terecht?

De mantelzorgcursus wordt gegeven door:

  • een thuiszorgorganisatie
  • een gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD)
  • een landelijke of regionale patiëntenvereniging
  • een organisatie voor mantelzorgondersteuning die is aangesloten bij MantelzorgNL. Op de website van MantelzorgNL kunt u een organisatie bij u in de buurt vinden.