Vergoeding reisvaccinaties en medicijnen

Vaccinaties en medicijnen (zoals malariapillen) voor reizen naar het buitenland kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

De hoogte van de vergoeding verschilt per aanvullende verzekering. U kunt een vergoeding krijgen voor vaccinaties en tabletten tegen veelvoorkomende ziekten in het buitenland. Dit geldt voor:

 • Consult
 • Inentingen:
  • Bof, mazelen, rodehond (BMR)
  • Buiktyfus
  • Difterie, tetanus en polio (DTP)
  • Gele koorts
  • Hepatitis A en B
 • Medicijnen die u beschermen tegen ziekten zoals malaria

Bent u collectief verzekerd? Dan kunt u ook een vergoeding krijgen voor inentingen tegen bijvoorbeeld tuberculose en rabiës. Bekijk uw vergoeding in Mijn CZ.

 1. Vergoeding
 1. Vergoeding

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersvaccinaties (LCR) leest u welke vaccinaties er geadviseerd worden per land. De arts van het vaccinatiecentrum bepaalt welke vaccinaties u nodig hebt.

Waar kunt u terecht?

Korting bij Thuisvaccinatie en Reisprik

Laat u zich inenten via Thuisvaccinatie of Reisprik? Dan krijgt u 15% korting op het consult en veel vaccinaties. Óók als u geen aanvullende verzekering hebt. 

Bekijk uw korting bij Thuisvaccinatie.nl
Bekijk uw korting bij Reisprik

Nog vragen? We zijn er voor u

Dinsdag 27 april 2021 zijn we gesloten vanwege Koningsdag.

Naar boven