Dagprijzen voor stomamateriaal. Hoe zit dat nou?

Voorheen werden stomamaterialen per stuk betaald. Het kwam toen voor dat er meer materialen werden geleverd dan nodig, of dat gebruikers materialen ontvingen die niet passend waren bij het type stoma. Dat is met de invoering van dagprijzen, die sinds 2015 gelden, verleden tijd. Hoe dat werkt, leest u hier.

Hoe werkt het?

U bepaalt samen met de stomaverpleegkundige welke en hoeveel materialen u nodig hebt. Dat verschilt per type stoma.

Samen overleggen

Zo krijgt u alleen de materialen die u echt nodig hebt.

ontvangst van de juiste materialen

Niet alle stoma's worden op eenzelfde manier verzorgd. Daarom verschillen de dagprijzen per type stoma. U betaalt niet langer voor alle afzonderlijke stomamaterialen maar voor een totale stoma-oplossing die bij uw situatie past.

de dagprijs

de totaalprijs

De dagprijs is gebaseerd op het gemiddelde van alle kosten die verzekerden die een stoma dragen, maken. Dit rekenen we terug naar een prijs per dag per gebruiker. Dat bedrag ziet u terug op uw nota. In de dagprijs zit bijvoorbeeld: huidplak, opvangmateriaal en begeleiding door de leverancier.

Met een dagprijs kan CZ betere afspraken maken met leveranciers en betalen wij hen alleen voor materialen die ook daadwerkelijk geleverd worden. Zo besparen we samen op de kosten van hulpmiddelen.

dit leidt tot een kostendaling

Hebt u nog vragen?

We kunnen ons goed voorstellen dat u hierover nog vragen hebt. We staan voor u klaar om ze te beantwoorden. Bel met een van onze medewerkers op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur via telefoonnummer 088 555 77 77.