Vergoeding voorzetkamer

Wat krijgt u vergoed voor een voorzetkamer? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Een voorzetkamer krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

U betaalt voor voorzetkamer Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt een voorzetkamer vergoed uit de basisverzekering. Voorzetkamers zijn hulpapparaten om medicijnen in te ademen bij patiënten met astma of COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Om te zorgen dat het geneesmiddel direct op de juiste plaats komt, hebben fabrikanten, naast onder andere tabletten en injecties, geneesmiddelen ontwikkeld die direct ingeademd moeten worden. U hebt een medische diagnose nodig van uw behandelend arts. De behandelend arts moet op het voorschrift ook de reden van aanvraag aangeven.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor voorzetkamers? Vind een leverancier bij u in de buurt.

Dit hulpmiddel wordt uw eigendom. Hebt u geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier met contract. De leverancier beoordeelt dan of u in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.