Hoe de CZ Interventie Expert helpt bij fysieke klachten

Met interventies kunt u verzuim verkorten of voorkomen. En daar hoeft u weinig voor te doen, want de CZ Interventie Experts helpen u erbij. In 2018 regelden ze ruim 1.200 interventies. Een groot aantal voor medewerkers met fysieke klachten. Kijk hoe de CZ Interventie Expert helpt.

Datum: 22 februari 2019 - Leestijd: 2 minuten

De medewerker van één van onze klanten had fysieke klachten. Het werd voor hem daardoor steeds moeilijker om zijn werk te doen. In overleg met de medewerker besprak de werkgever zijn problematiek met mij. Ik adviseerde hem om een bedrijfsfysiotherapeut in te zetten. Werkgever en medewerker gingen hiermee akkoord. Ik ging op zoek naar een geschikte bedrijfsfysiotherapeut bij de medewerker in de buurt. Dat scheelde de werkgever een hoop zoekwerk. En omdat we de interventiemarkt goed kennen en contracten hebben met veel interventiepartners, kunnen we een goede prijs, kwaliteit en doorlooptijd garanderen.

Bij elke interventie die ik inzet, probeer ik te ontzorgen van advies tot financiering

Om de klant verder te ontzorgen, regelde ik het contact met de bedrijfsfysiotherapeut, vroeg ik een offerte op en verzorgde ik de aanmelding van de medewerker. Ik adviseerde de klant bovendien over het financieren van de interventie. Een gedeelte konden we vergoeden uit de aanvullende verzekering van de medewerker en een ander deel uit de interventieverzekering van de werkgever. Zo bleven de kosten voor de klant beperkt en werd de medewerker snel geholpen.

Top 3 interventies bij fysieke belasting in 2018

1. Multidisciplinaire interventie

Als klachten niet overgaan na behandeling door een fysiotherapeut. Bijvoorbeeld bij een whiplash. Dan zijn er meerdere disciplines nodig, zoals een medisch specialist, bewegingsdeskundige, psycholoog en maatschappelijk werker.

2. Bedrijfsfysiotherapie

Fysieke klachten, zoals rugklachten of hoofdpijn, hebben vaak een relatie met werk. Een bedrijfsfysiotherapeut behandelt niet alleen klachten, maar geeft ook adviezen die tijdens het werk toegepast kunnen worden.

3. Werkplekonderzoek

U krijgt gericht advies om de situatie op de werkplek te verbeteren. Een werkplekonderzoek kan op iedere werkplek worden gedaan, van productieomgeving tot kantoor.

Krijg hulp bij het regelen van interventies

Hebben medewerkers in uw organisatie ook last van fysieke klachten? U staat er niet alleen voor. De CZ Interventie Experts staan voor u klaar. Met interventies op maat.

Ga aan de slag met de CZ Interventie Expert
Sandra de Raaff
Interventie-expert
Ik adviseer bedrijven over de inzet van individuele inzet van interventies, regel de interventies voor ze en geef advies over financieringsmogelijkheden. Van origine ben ik verpleegkundige en arbo-adviseur. Ik krijg energie van thema's als duurzame inzetbaarheid en het vitaal houden van organisaties. Daarom volg ik nu een opleiding tot vitaliteitscoach. Om mezelf zo vitaal mogelijk te houden, zorg ik voor een goede balans tussen sport en ontspanning en eet ik gezond.