Minicollege: Fysieke belasting

Bij fysieke klachten denken mensen vaak aan het werk lichter maken. Maar medewerkers helpen om fit te worden is belangrijker. Weten hoe u het best omgaat met fysieke belasting in úw organisatie? Ontdek het in 3 minuten met het gratis minicollege van gezondheidswetenschapper Maarten Bijma.

Fysieke klachten? Zo helpt u medewerkers

Veel fysieke klachten hebben te maken met werk. Ze worden bijvoorbeeld veroorzaakt door langdurig zitten of vaak dezelfde of zware bewegingen maken. Maar is het werk dan te zwaar of zijn medewerkers niet fit genoeg? Elke functie vraagt een bepaalde fitheid. Klachten ontstaan pas als mensen niet fit genoeg zijn voor het werk.

In dit minicollege geeft Maarten Bijma tips om beter om te gaan met fysieke belasting. Zo kunt u bijvoorbeeld de benodigde fitheid en de maximale fysieke belasting in kaart brengen voor uw organisatie. En uw medewerkers helpen fitter te worden.

FitzMe helpt uw medewerkers

Met het minicollege heeft u inspiratie opgedaan om medewerkers te helpen bij fysieke klachten. Maar uw medewerkers kunnen ook zélf aan de slag om fitter te worden. De FitzMe app geeft ze hiervoor praktische informatie, oefeningen en diverse unieke gezondheidscursussen.

Ontdek FitzMe

Blijf op de hoogte

Houd medewerkers gezond. Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Aanmelden voor de nieuwsbrief