Tips om overgewicht op de agenda te zetten

Veel werkgevers vinden het lastig om het met medewerkers over hun gewicht te hebben. Ze zien het als privé. Maar wist u dat medewerkers wat extra motivatie wel waarderen? Zeker 68% van werkend Nederland wil aan de slag met zijn of haar gezondheid. Zo zet u overgewicht op de agenda.

Zo gaat u om met overgewicht in uw organisatie

Hoe pakt u overgewicht in uw organisatie aan zonder mensen te kwetsen? De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig: maak het een algemeen organisatiethema en bied medewerkers oplossingen om overgewicht aan te pakken. Deze tips helpen.

1. Kijk of het een issue is

Alleen gewicht zegt niet alles. Ook een slank persoon kan bijvoorbeeld een te hoog cholesterol hebben. Kijk daarom vooral naar feiten. Verzuimen uw medewerkers meer? Wat weet u al over hun dagelijkse beweging en voedingspatroon?

2. Geef medewerkers inzicht

Geef medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan een healthcheck of preventief medisch onderzoek. Hiermee creëert u al een belangrijk stuk bewustwording. Dit kan bijvoorbeeld met de HealthCheck op het FitzMe portal.

3. Bied hulp voor een gezonde leefstijl

Maak kenbaar dat u gezonde leefstijl belangrijk vindt. Geef medewerkers oplossingen voor een gezonde leefstijl. Bijvoorbeeld FitzMe, een leefstijlcoach (vaak vergoed uit de basisverzekering) of andere passende oplossingen zoals de interventies hieronder.

Man werkt zittend op een bal achter zijn bureau

Gezonder eten en meer bewegen

Verantwoord bewegen, werken aan een betere conditie of een workshop gezonde voeding. Dit zijn de beste interventies voor medewerkers met regelmatige werktijden.

Nachtzuster werkt achter haar laptop en drinkt koffie

Gewicht bij onregelmatig werk

Fit in de nacht, coaching door een diëtist of een workshop gezonde voeding bij onregelmatige werktijden. Met deze interventies helpt u uw medewerkers.

HR-professional leest collectief contract CZ

Blijf op de hoogte

Houd medewerkers gezond. Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Aanmelden

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven