Minicollege: Overgewicht en werk

Bij meer bewegen denken mensen vaak aan hardlopen en uitputtende trainingen. Maar bewegen zit hem vooral in de dagelijkse activiteiten. Weten hoe u medewerkers meer laat bewegen? Ontdek het in 3 minuten met het gratis minicollege van gezondheidswetenschapper Maarten Bijma.

Datum: 20 april 2021 - Leestijd: 6 minuten

Gezond gewicht? Zo helpt u medewerkers

De kunst bij de aanpak van overgewicht is meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt. Naast gezonde voeding is bewegen dus heel belangrijk. In dit minicollege gaat Maarten Bijma in op de rol van werkgevers hierbij.

De mens zoekt van nature de weg van de minste weerstand. Als u mensen de gelegenheid geeft om te zitten, dan doen ze dat dus ook. Richt de werkomgeving daarom zo in dat bewegen wel moet. Denk aan staande en lopende meetings, mogelijkheden om staand te werken, lunchwandelingen of het organiseren van activiteiten zoals een wedstrijdje tafeltennis. Kijk ook eens op Marktplaats naar tweedehands hometrainers. Zo wordt werken een stuk leuker en actiever.

FitzMe helpt uw medewerkers

Met het minicollege heeft u inspiratie opgedaan om medewerkers meer in beweging te krijgen. Maar uw medewerkers kunnen ook zélf aan de slag om een gezond gewicht te krijgen en houden. De FitzMe app geeft ze hiervoor praktische informatie, oefeningen en diverse unieke gezondheidscursussen.

Ontdek FitzMe

Blijf op de hoogte

Houd medewerkers gezond. Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Aanmelden
HR-professional leest collectief contract CZ