Tips om overgewicht op de agenda te zetten

Veel werkgevers vinden het lastig om het met medewerkers over hun gewicht te hebben. Ze zien het als privé. Maar wist u dat medewerkers wat extra motivatie wel waarderen? Zeker 68% van werkend Nederland wil aan de slag met zijn of haar gezondheid. Zo zet u overgewicht op de agenda.

Datum: 12 april 2022 - Leestijd: 2 minuten

Zo gaat u om met overgewicht in uw organisatie

Hoe pakt u overgewicht in uw organisatie aan zonder mensen te kwetsen? De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig: maak het een algemeen organisatiethema en bied medewerkers oplossingen om overgewicht aan te pakken. Deze tips helpen.

1. Kijk of het een issue is

Alleen gewicht zegt niet alles. Ook een slank persoon kan bijvoorbeeld een te hoog cholesterol hebben. Kijk daarom vooral naar feiten. Verzuimen uw medewerkers meer? Wat weet u al over hun dagelijkse beweging en voedingspatroon?

2. Geef medewerkers inzicht

Geef medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan een healthcheck of preventief medisch onderzoek. Hiermee creëert u al een belangrijk stuk bewustwording. Dit kan bijvoorbeeld met de HealthCheck op het FitzMe portal.

3. Bied hulp voor een gezonde leefstijl

Maak kenbaar dat u gezonde leefstijl belangrijk vindt. Geef medewerkers oplossingen voor een gezonde leefstijl. Bijvoorbeeld FitzMe, een leefstijlcoach (vaak vergoed uit de basisverzekering) of andere passende oplossingen zoals de interventies hieronder.

Esther van der Laar
Adviseur zorg en bedrijfszorg
Als senior adviseur zorg en bedrijfszorg bij CZ adviseer ik bedrijven over de zorgcollectiviteit. Maar dat niet alleen. Ik adviseer werkgevers ook over de gezondheid van medewerkers en het voorkomen van verzuim. Preventie staat hierbij bij mij altijd voorop, ook persoonlijk. Hoe kan ik zo gezond mogelijk blijven en wat moet ik daarvoor doen? Samen werken aan gezonde medewerkers? Neem gerust contact met mij op.

Blijf op de hoogte

Houd medewerkers gezond. Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Aanmelden
HR-professional leest collectief contract CZ