Slechthorendheid en werk

Oorsuizen, hoge tonen die wegvallen, 1 op de 10 mensen hoort slecht. Ook op het werk. Wat zijn de oorzaken? En wat merkt u ervan als werkgever?

Slechthorendheid en tinnitus (oorsuizen)

Slechthorendheid en tinnitus zijn de bekendste gehoorproblemen. Slechthorendheid ontstaat meestal door lawaai of ouderdom. Tinnitus kennen we beter als oorsuizen. Het is een constante piep of brom in het hoofd die erger wordt door stress of vermoeidheid. Een rustige werkomgeving is daarom heel belangrijk voor slechthorenden.

Whitepaper 'Gehoorproblemen op het werk'

Whitepaper gehoorschade

De whitepaper ‘Gehoorproblemen op het werk’ zoomt uitgebreid in op de problematiek van slechthorendheid op het werk. Lees over het herkennen soorten gehoorproblemen en hun oorzaken en gevolgen, beperk de impact voor uw organisatie en creëer een fijne werkomgeving voor slechthorenden.

Download de whitepaper

Gehoorproblemen aanpakken? Wij helpen

Gehoorproblemen ontstaan geleidelijk. Hoe eerder u ze herkent bij iemand, hoe beter. We helpen u daar graag bij. Onze experts inventariseren samen met u de risico’s en maken een plan van aanpak. We zoeken met u naar preventieve interventies. En zorgen ervoor dat uw medewerkers met gehoorverlies inzetbaar en productief blijven.

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven