Slechthorendheid en werk

Oorsuizen, hoge tonen die wegvallen, 1 op de 10 mensen hoort slecht. Ook op het werk. Wat zijn de oorzaken? En wat merkt u ervan als werkgever?

Slechthorendheid en tinnitus (oorsuizen)

Slechthorendheid en tinnitus zijn de bekendste gehoorproblemen. Slechthorendheid ontstaat meestal door lawaai of ouderdom. Tinnitus kennen we beter als oorsuizen. Het is een constante piep of brom in het hoofd die erger wordt door stress of vermoeidheid. Een rustige werkomgeving is daarom heel belangrijk voor slechthorenden.

Gehoorproblemen zijn écht groter dan u denkt

Gehoorproblemen komen voor in elke sector en elk bedrijf. Maar waarom merkt u er zo weinig van? Veel mensen zijn zich niet bewust van hun slechthorendheid. Of leggen de link niet tussen vermoeidheid of stress en hun verminderde gehoor.

Doe zélf eens een gehoortest

Er zijn tal van online gehoortesten. Wij vonden die van Oorcheck erg goed. En confronterend! Probeer de juiste woorden maar eens te filteren uit de ruis. Zó is het dus om slecht te horen. De Oorcheck is een initiatief van het UMC, LMCU en de Nationale Hoorstichting.

Whitepaper 'Gehoorproblemen op het werk'

Whitepaper gehoorschade

De whitepaper ‘Gehoorproblemen op het werk’ zoomt uitgebreid in op de problematiek van slechthorendheid op het werk. Lees over het herkennen soorten gehoorproblemen en hun oorzaken en gevolgen, beperk de impact voor uw organisatie en creëer een fijne werkomgeving voor slechthorenden.

Download de whitepaper

Gehoorproblemen aanpakken? Wij helpen

Gehoorproblemen ontstaan geleidelijk. Hoe eerder u ze herkent bij iemand, hoe beter. We helpen u daar graag bij. Onze experts inventariseren samen met u de risico’s en maken een plan van aanpak. We zoeken met u naar preventieve interventies. En zorgen ervoor dat uw medewerkers met gehoorverlies inzetbaar en productief blijven.

Lees ook:

5 mogelijkheden om interventies te financieren

Interventies kostbaar? Niet als u weet hoe u ze slim kunt financieren. Er zijn maar liefst 5 manieren. Ontdek welke.

CZ Interventie Experts

Interventie Experts zijn uw kennis- en gesprekspartners op het gebied van interventies. Zij adviseren u en organiseren de best passende interventies voor u en uw medewerkers.

Blijf op de hoogte

Houd medewerkers gezond. Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven