Minicollege: Werkdruk en stress

Bij werkdruk en stress denken mensen vooral aan taken: te veel moeten doen in te weinig tijd. Maar werkstress gaat ook over autonomie en steun. Weten hoe u uw medewerkers kunt helpen bij werkdruk en stress? Ontdek het in 3 minuten met het gratis minicollege van gezondheidswetenschapper Maarten Bijma.

Datum: 14 juni 2022 - Leestijd: 4 minuten

Minder stress? Zo helpt u medewerkers

Veel werkgevers denken bij het aanpakken van werkdruk en stress vooral aan het takenpakket wijzigen of verlichten. Maar er zijn nog 2 knoppen om aan te draaien: de autonomie van medewerkers en het geven van steun. In dit minicollege legt Maarten Bijma uit hoe werkstress ontstaat en wat werkgevers en medewerkers hieraan kunnen doen.

Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van medewerkers. Maar er ligt ook een belangrijke taak voor medewerkers. Zij moeten zélf aangeven aan welke steun zij behoefte hebben en hoe zij hun werk willen inrichten om minder werkdruk te ervaren.

FitzMe helpt uw medewerkers

Met het minicollege hebt u inspiratie opgedaan om de werkdruk bij medewerkers te verlichten. Maar uw medewerkers kunnen ook zélf aan de slag om minder stress te ervaren. De FitzMe app geeft ze hiervoor praktische informatie, oefeningen en diverse unieke gezondheidscursussen.

Ontdek FitzMe

Blijf op de hoogte:

Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief