Zo herkent u geldzorgen op tijd en biedt u hulp aan medewerkers

Wist u dat 80% van de werkgevers medewerkers met schulden heeft? Een medewerker met schulden kost u gemiddeld al € 13.000 per jaar. Met deze interventies helpt u uw medewerkers weer op weg.

Voor u geselecteerd:

Om uw medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen hebben we 4 passende interventies voor u geselecteerd. Ook wijzen we uw medewerkers graag op de hulp bij het betalen van rekeningen.

Interventies bij geldzorgen of schulden

Geld maakt niet altijd gelukkig, maar het maakt het leven soms wel makkelijker. Zorgen om geld komen steeds vaker voor. Daarom hebben wij 3 goede aanbieders voor u geselecteerd: BMW Voor Elkaar, GIMD en BeauAvis. Met deze aanbieders hebben we scherpe afspraken gemaakt over kwaliteit, prijs en doorlooptijd. Dit zijn de interventies die we hebben geselecteerd:

Individuele interventie: schulden voorkomen (voor medewerkers)

Hebben uw medewerkers elke maand (net) te weinig geld over? Of is er een verandering in de inkomsten door een scheiding, verlies van een partner of gezondheidsproblemen? Dan is een overzicht van inkomsten en uitgaven fijn. BMW Voor Elkaar helpt hen daar graag bij.

Het intakegesprek vindt plaats bij uw medewerker thuis. Na de intake ontvangt de medewerker een advies over het vervolg. BMW Voor Elkaar voorkomt in veel gevallen dat uw medewerkers in de schulden belanden. Zij krijgen weer overzicht in de inkomsten en uitgaven en leren deze beter bij te houden in de administratie. Zo zorgt BMW Voor Elkaar voor een beter overzicht en een kleinere kans op schulden.

Naam:  Intake Financiële zorgverlening
Aanbieder:  BMW Voor Elkaar
Tijd: 4 uur
Kosten: € 374,88 (excl. BTW)
Vorm: Thuis bij uw medewerker

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Groepsinterventie schulden voorkomen (voor medewerkers)

In deze groepsinterventie gaat GIMD actief aan de slag om geldproblemen bij uw medewerkers te voorkomen. Want dat gaat niet vanzelf.

Het programma start met uitleg over spanning en het nut van ontspanning. Vervolgens worden er verschillende oefeningen geboden: omgaan met spannende situaties, ontspannen op werk, progressieve relaxatie (spierontspanning), bewegen en een mindfulnessoefening.

Tijdens deze interventie helpt GIMD uw medewerkers bij het creëren van meer bewustzijn. Wat is het belang van overzicht op hun inkomsten en uitgaven? Waarom is op tijd aan de bel trekken juist zo belangrijk? Daarnaast gaan uw medewerkers ook naar huis met praktische bespaartips en manieren om beter met geld om te gaan.

Naam:  Workshop Grip op de knip
Aanbieder:  GIMD
Tijd: 2 uur
Kosten: € 1169,75 (excl. BTW)
Vorm: Online (groepsgrootte in overleg)

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Individuele interventie: schulden aanpakken (voor medewerkers)

In deze interventie gaat BeauAvis met uw medewerker aan de slag om schulden aan te pakken. Wat is de precieze vraag? Welke ondersteuning is nodig om de situatie weer onder de knie te krijgen?

Na de intake ontvangt u een terugkoppeling met daarin informatie over het traject wat BeauAvis uw medewerker aanraadt. Zodat de juiste ondersteuning wordt geboden om het probleem aan te pakken. Uiteraard brengt BeauAvis u tussentijds op de hoogte van de stand van zaken. Wel met respect voor de privacy van uw medewerker.

BeauAvis zet de zaken weer op de rit en zorgt ervoor dat de situatie van uw medewerker hanteerbaar wordt. Zodat zij zich niet meer overbelast voelen. En weer productief aan de slag kunnen binnen uw organisatie.

Naam: Sociaal, Juridische en Financiële begeleiding: intake
Aanbieder: BeauAvis
Tijd: 1 sessie
Kosten: € 275 (excl. BTW)
Vorm: Thuis bij uw medewerker, op locatie of op de werkvloer

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Groepsinterventie omgaan met geldzorgen bij medewerkers (voor werkgevers)

BeauAvis ziet dat steeds meer organisaties te maken krijgen met medewerkers met schulden of geldzorgen. Deze medewerkers zijn gevoeliger voor stress, zitten niet lekker in hun vel of melden zich vaker ziek. Ook maken zij door concentratieproblemen sneller fouten en zijn daarom minder productief.

Tijdens deze training biedt BeauAvis manieren om financiële problemen bij medewerkers te herkennen. En krijgt u tips hoe u hier als werkgever mee om kunt gaan.

Naam: Training: Geldzorgen op de werkvloer
Aanbieder: BeauAvis
Tijd: 1 sessie
Kosten: € 375 (excl. BTW)
Vorm: Thuis bij uw medewerker, op locatie of op de werkvloer

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Hoe CZ uw medewerker op weg helpt

Geldzorgen zijn niet fijn. Kan uw medewerker een zorgpremie, energierekening of hypotheek niet betalen? Of is er een betalingsachterstand? Wacht niet tot al deze rekeningen zich opstapelen. Laat uw medewerker zien wat CZ kan doen.

Bekijk de hulp bij het betalen van rekeningen

Plan een adviesgesprek

Moeite om de juiste interventie te kiezen? Onze interventie-experts denken graag met u mee. En als u dat wilt, regelen ze de interventie direct voor u.

Neem contact op
Interventie-expert Stephanie aan het werk