Nachtzuster werkt achter haar laptop en drinkt koffie

Gezond eten en bewegen bij onregelmatige werktijden

De biologische klok heeft invloed op onze lichaamsfuncties en ons gedrag. Genoeg slapen, gezond eten en regelmatig bewegen zorgen voor lichamelijke en geestelijke energie. Voor medewerkers met onregelmatige werktijden is dit soms lastig in te plannen, waardoor overgewicht op de loer ligt. Ontdek hoe u hen ondersteunt.

Voor u geselecteerd

We hebben 3 interventies voor u geselecteerd die zich richten op gezonde voeding en voldoende beweging bij onregelmatige werktijden. Voor elke interventie hebben we scherpe afspraken gemaakt over kwaliteit, prijs en doorlooptijd. Dit zijn de interventies die we hebben geselecteerd: 

  1. Fit in de nacht van Holland Fit
  2. Weer op uw gewicht van My Daily Lifestyle
  3. Gezonde voeding met onregelmatig werk van KLM Health Services

1. Fit in de nacht 

Deze groepsworkshop is specifiek gericht op bioritme (biologische klok), slaap en voeding bij wissel- en of nachtdiensten. Na een informatieve quiz krijgen deelnemers een opdracht. Daarbij wordt gekeken naar de invloed van omgeving, leefstijl en arbeidsomstandigheden op de vitaliteit. Deelnemers leren welke onderdelen van leefstijl en omgeving invloed hebben op gezondheid, productiviteit en scherpte en krijgen tips en trucs.

 
Aanbieder:  Holland Fit
Tijd: 1 sessie (aantal deelnemers in overleg)
Kosten: € 510 (excl. BTW)
Vorm: online en face-to-face

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

2. Weer op uw gewicht 

Met deze individuele training leert uw medewerker een gezond voedingspatroon aan voor de onregelmatige werktijden. Het online programma duurt 12 weken en werkt met persoonlijke, individuele coaching door een voedingscoach. Zowel praktische vaardigheden als gedragsverandering en emoties komen aan bod. Via de app van MyDailyLifestyle houdt uw medewerker bij wat hij eet en drinkt. Dit gaat heel gemakkelijk door het maken van foto’s met de mobiel of het inspreken van tekst.

Aanbieder:  My Daily Lifestyle
Tijd: 12 weken (individueel)
Kosten: € 414 (excl. BTW)
Vorm: online of face-to-face

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

3. Gezonde voeding met onregelmatig werk  

In deze groepsworkshop leren uw medewerkers wat de impact is van gezonde voeding op functioneren en vitaliteit. Tijdens de workshop leren uw medewerkers wat ze tijdens onregelmatige diensten het beste kunnen eten en waarom. Daarbij komen ook de juiste momenten om te eten aan bod. Het programma bestaat uit een huiswerkopdracht en een workshop van 2 uur door een ervaren coach. Een maand na de workshop ontvangen deelnemers een filmpje over gedragsverandering. Dit laat zien dat af en toe terug vallen in oud gedrag normaal is en dat we juist van die momenten veel kunnen leren.

Aanbieder:  KLM Health Services
Tijd: 1 sessie (aantal deelnemers in overleg)
Kosten: € 655 (excl. BTW)
Vorm: face-to-face

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Interventie-expert Marijke aan het werk

Meer weten? Plan een adviesgesprek

Het kan best lastig zijn om zelf de juiste interventie te kiezen. Onze interventie-experts denken daarom graag met u mee. En ze regelen de interventie ook voor u, als u dat wilt. U hoeft de deur er zelfs niet voor uit.

Plan vandaag nog een videogesprek Of bel of mail ons

Oplossingen voor medewerkers die van 9 tot 5 werken

Bent u op zoek naar interventies voor voeding en beweging bij regelmatige werktijden? Ook daarvoor hebben we de beste interventies geselecteerd.

Ontdek interventies voor regelmatige werktijden

Nog geen collectief contract, maar wel interesse?

Onze interventies zijn exclusief beschikbaar voor organisaties die een collectief contract met CZ hebben. Wilt u ook gebruikmaken van onze diensten voor werkgevers? Informeer dan gerust eens naar de mogelijkheden van een collectief contract voor uw organisatie. Goed voor uw medewerkers én voor u!

Ontdek de voordelen van collectief verzekeren

Neem contact op met een interventie-expert

De interventie-experts helpen u graag met al uw vragen over interventies rondom leefstijl en gezondheid. U kunt ze via video, telefonisch of per e-mail bereiken.

Naar boven