Herstel en re-integratie

Het herstel na een mentale of fysieke ziekte is voor iedereen anders. Daarom kan een steuntje in de rug helpen. Help uw medewerkers weer sneller aan het werk. Ontdek hoe deze interventies hun herstel ondersteunen.

Voor u geselecteerd

Om het herstel van uw medewerkers te ondersteunen hebben we passende interventies voor u geselecteerd. En we wijzen u graag ook op herstelzorg na corona uit de basisverzekering.

Re-integratietraject na coronabesmetting

Starten na een coronabesmetting kan veel problemen met zich meebrengen. Vooral voor de werknemer zelf, maar ook voor u als werkgever. Hoe pakt u dit aan? Met dit traject ondersteunt u uw medewerker op de werkvloer zelf (het 1e spoor). Coaching on the job heeft een duidelijk doel en zorgt voor meer persoonlijk contact.

De persoonlijke coach is één keer per 2 weken aanwezig om mee te werken, te observeren en te evalueren. Hierdoor kan de coach sneller schakelen en direct bijsturen waar nodig. Iedere 6 weken volgen er gesprekken over de voortgang. Het traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek en eindrapportage.

Naam:  Spoor 1: Re-integratie per Maand - COVID-19
Aanbieder:  Effectyf
Tijd: 2 sessies in 4 weken
Kosten:  € 597,36 (excl. BTW) per maand
Vorm: Face-to-face, telefonisch en videobellen

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Spoor 1: Intake

Bij (dreigende) arbeidsongeschiktheid voor eigen werk wordt een inventarisatie van de situatie gemaakt en een plan van aanpak (PvA) opgesteld. Dit PvA moet leiden tot werkhervatting in een andere passende functie bij een nieuwe werkgever. Indien van toepassing wordt ook gecoacht op het leren omgaan met het van het verlies (een deel van) de gezondheid en het verlies van de huidige/vorige baan.

In deze intake wordt kennisgemaakt met de coach. Er is een inventarisatie van de huidige en gewenste situatie door middel van het maken van een aantal specifieke testen. De uitslagen van deze testen worden tezamen met de persoonlijke wensen van de kandidaat besproken, dit is de basis voor het (eventuele) volledige 1e Spoor-traject. De kandidaat ontvangt gedurende het gehele traject individuele begeleiding van een vaste coach tijdens zijn/haar gehele traject. De intake is er ook om te kijken of de gewenste "klik" met de coach er daadwerkelijk is.

Naam:  Spoor 1: Intake
Aanbieder:  Cereo
Tijd: 1 sessie
Kosten:  € 319,38 (excl. BTW) per maand
Vorm: Face-to-face en videobellen

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Outplacement Intake

Outplacement start met een individuele intake met de medewerker. De medewerker maakt kennis met de adviseur. Tijdens de intake worden de behoeften van de medewerker, werkwijze/aanpak en verwachtingen besproken. Tevens wordt er een start gemaakt met een plan van aanpak. De medewerker waarbij een vaststellingsovereenkomst is/wordt afgesproken of als gevolg van een reorganisatie boventallig wordt, kan dit instrument onderdeel van de afspraak zijn. De medewerker wordt individueel begeleid en ieder traject heeft een unieke, persoonlijke invulling. De fases: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik worden doorlopen alvorens actief te starten met arbeidsmarktbenadering.

Naam:  Outplacement intake
Aanbieder:  Passus Advies
Tijd: 1 sessie
Kosten:  € 152,24 (excl. BTW) per maand
Vorm: Face-to-face op locatie aanbieder of incompany

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Vergoeding herstelzorg uit de basisverzekering

Wist u dat herstelzorg na een coronabesmetting tot 1 januari 2025 wordt vergoed uit de basisverzekering? Bij een verwijzing van een (huis)arts komen uw medewerkers in aanmerking voor deze vergoeding. Meer informatie?

Bekijk de vergoeding herstelzorg na corona

Meer weten? Plan een adviesgesprek

Het kan best lastig zijn om zelf de juiste interventie te kiezen. Onze interventie-experts denken daarom graag met u mee. En ze regelen de interventie ook voor u, als u dat wilt. U hoeft de deur er zelfs niet voor uit.

Neem contact op
Interventie-expert Stephanie aan het werk