Medewerker met slaapproblemen

Slaapproblemen aanpakken

Veel mensen liggen letterlijk wakker van corona. Het is ook een spannende tijd. Maar een slechte nachtrust is wel een risico. Het kan namelijk leiden tot gezondheidsproblemen en een grotere kans op ongelukken. Met deze interventies leren uw medewerkers om beter te slapen.

Bent u geen werkgever? Ook dan zijn we er voor u. Lees meer over de oorzaken van slaapproblemen. En ontdek hoe u ze kunt aanpakken.

Voor u geselecteerd

Het internet doorspitten om de juiste aanbieder te vinden? Niet nodig. Wij hebben 3 goede aanbieders voor u geselecteerd: MyDailyLifestyle, Gezondeboel en FitzCompany. Met deze aanbieders hebben we scherpe afspraken gemaakt over kwaliteit, prijs en doorlooptijd. Dit zijn de interventies die we hebben geselecteerd:

  1. Training Gezond slapen van MyDailyLifestyle
  2. Training Slaap en Shifts van Gezondeboel
  3. FitzMe zelfhulp Micro-learning - Wel te rusten van FitzCompany
  4. FitzMe zelfhulp learning - Wel te rusten van FitzCompany

1. Training Gezond slapen

Gezond slapen is een online training met persoonlijke coaching van een leefstijlcoach. Er zijn 2 variaties van de training: één voor mensen die overdag werken en één voor medewerkers met wisselende werktijden. De medewerkers worden met 2 telefonische gesprekken online gecoacht om zo hun slaappatroon te verbeteren.

Deelnemers houden de eerste week een slaapdagboek bij en krijgen daarna tips en persoonlijk advies. Medewerkers met wisselende werktijden ontvangen voor iedere dienst een slaapschema. Vervolgens gaat de medewerker hiermee aan de slag en geeft de leefstijlcoach hierop feedback.

Aanbieder: MyDailyLifestyle
Tijd: 9 weken
Kosten: € 207 (excl. BTW)
Vorm: online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

2. Training Slaap en Shifts

Slaap & Shifts is gemaakt voor mensen die op onregelmatige tijden werken en daardoor last hebben van slaapproblemen. De training begint met het registreren van vermoeidheid en slaappatronen. Vervolgens kiezen deelnemers zelf uit 2 onderdelen: een theoretisch gedeelte met uitleg en informatie over slapen in combinatie met onregelmatige werktijden. En een praktisch deel dat ingaat op piekeren, het aanbrengen van structuur, ontspanning en beweging. De training is gemaakt in samenwerking met ervaringsdeskundigen en slaapexperts.

Aanbieder: Gezondeboel
Tijd: 8-10 weken
Kosten: € 30 (excl. BTW)

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

3. FitzMe zelfhulp Micro-learning - Wel te rusten

Medewerkers doorlopen een kort online programma om bewustwording op gang te brengen over hun rust- en slaapgedrag en daarmee de stap te zetten om dit aan te gaan pakken. Ze kunnen deze module zelfstandig en in eigen tempo doorlopen.

Aanbieder: FitzCompany
Tijd: eigen invulling
Kosten: kosteloos voor alle CZ verzekerden
Vorm: online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

4. FitzMe zelfhulp learning - Wel te rusten

Medewerkers gaan 12 weken aan de slag om bewustwording op gang te brengen over hun rust- en slaapgedrag en daarmee de stap te zetten om dit aan te gaan pakken. Ze kunnen deze module zelfstandig en in eigen tempo doorlopen. In deze online training wordt hieraan gewerkt.

Aanbieder: FitzCompany
Tijd: 12 weken
Kosten: kosteloos voor alle CZ verzekerden
Vorm: online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Benieuwd naar andere interventies voor mentale kracht? Ontdek meer thema's.

Interventie-expert Marijke aan het werk

Meer weten? Plan een adviesgesprek

Het kan best lastig zijn om zelf de juiste interventie te kiezen. Onze interventie-experts denken daarom graag met u mee. En ze regelen de interventie ook voor u, als u dat wilt. U hoeft de deur er zelfs niet voor uit.

Plan vandaag nog een videogesprek Of bel of mail ons

Nog geen collectief contract, maar wel interesse?

Onze interventies zijn exclusief beschikbaar voor organisaties die een collectief contract met CZ hebben. Wilt u ook gebruikmaken van onze diensten voor werkgevers? Informeer dan gerust eens naar de mogelijkheden van een collectief contract voor uw organisatie. Goed voor uw medewerkers én voor u!

Ontdek de voordelen van collectief verzekeren

Neem contact op met een interventie-expert

De interventie-experts helpen u graag met al uw vragen over interventies rondom leefstijl en gezondheid. U kunt ze via video, telefonisch of per e-mail bereiken.

Naar boven