Slaapproblemen aanpakken

Slaap is belangrijk voor de gezondheid. Een slechte nachtrust kan leiden tot concentratieproblemen, gezondheidsproblemen en een grotere kans op ongelukken. Met deze interventies leren uw medewerkers om beter te slapen.

Bent u geen werkgever? Ook dan zijn we er voor u. Lees meer over de oorzaken van slaapproblemen. En ontdek hoe u ze kunt aanpakken.

Voor u geselecteerd

Het internet doorspitten om de juiste aanbieder te vinden? Niet nodig. Wij hebben 3 goede aanbieders voor u geselecteerd: MyDailyLifestyle, Gezondeboel en FitzCompany. Met deze aanbieders hebben we scherpe afspraken gemaakt over kwaliteit, prijs en doorlooptijd. Dit zijn de interventies die we hebben geselecteerd:

Training Gezond slapen

Gezond slapen is een online training met persoonlijke coaching van een leefstijlcoach. Er zijn 2 variaties van de training: één voor mensen die overdag werken en één voor medewerkers met wisselende werktijden. De medewerkers worden met 2 telefonische gesprekken online gecoacht om zo hun slaappatroon te verbeteren.

Deelnemers houden de eerste week een slaapdagboek bij en krijgen daarna tips en persoonlijk advies. Medewerkers met wisselende werktijden ontvangen voor iedere dienst een slaapschema. Vervolgens gaat de medewerker hiermee aan de slag en geeft de leefstijlcoach hierop feedback.

Naam: Training Gezond slapen
Aanbieder: MyDailyLifestyle
Tijd: 9 weken
Kosten: € 292,50 (excl. BTW)
Vorm: Online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Training Slaap en Shifts

Slaap & Shifts is gemaakt voor mensen die op onregelmatige tijden werken en daardoor last hebben van slaapproblemen. De training begint met het registreren van vermoeidheid en slaappatronen. Vervolgens kiezen deelnemers zelf uit 2 onderdelen: een theoretisch gedeelte met uitleg en informatie over slapen in combinatie met onregelmatige werktijden. En een praktisch deel dat ingaat op piekeren, het aanbrengen van structuur, ontspanning en beweging. De training is gemaakt in samenwerking met ervaringsdeskundigen en slaapexperts.

Naam: Training Slaap en Shifts
Aanbieder: Gezondeboel
Tijd: 5 sessies in 10 weken
Kosten: € 32,23 (excl. BTW)
Vorm: Online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Micro-learning Lekker slapen

Medewerkers doorlopen een kort online programma om bewustwording op gang te brengen over hun rust- en slaapgedrag en daarmee de stap te zetten om dit aan te gaan pakken. Ze kunnen deze module zelfstandig en in eigen tempo doorlopen.

Naam: Zelfhulp Micro-learning - Lekker slapen
Aanbieder: FitzCompany
Tijd: eigen invulling
Kosten: kosteloos voor alle CZ verzekerden
Vorm: Online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Learning Lekker slapen

Medewerkers gaan 12 weken aan de slag om bewustwording op gang te brengen over hun rust- en slaapgedrag en daarmee de stap te zetten om dit aan te gaan pakken. Ze kunnen deze module zelfstandig en in eigen tempo doorlopen. In deze online training wordt hieraan gewerkt.

Naam: Zelfhulp learning - Lekker slapen
Aanbieder: FitzCompany
Tijd: 12 weken
Kosten: kosteloos voor alle CZ verzekerden
Vorm: Online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Meer weten? Plan een adviesgesprek

Het kan best lastig zijn om zelf de juiste interventie te kiezen. Onze interventie-experts denken daarom graag met u mee. En ze regelen de interventie ook voor u, als u dat wilt. U hoeft de deur er zelfs niet voor uit.

Neem contact op
Interventie-expert Stephanie aan het werk