Gezondheid en inzetbaarheid in uw bedrijf

Uw medewerkers zijn de motor van uw bedrijf. Daarom houdt u ze graag gezond. Want gezonde medewerkers verzuimen minder én zijn productiever.

Belangrijke thema's over gezondheid en duurzame inzetbaarheid

Met inzichten, whitepapers en een plan van aanpak. Bekijk de actuele thema's.

Werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Het veroorzaakt maar liefst 33% van al het langdurig verzuim, met klachten als burn-out en slapeloosheid. Kom in actie.

Fysieke belasting

Fysieke belasting is arbeidsrisico nummer 2. Als uw medewerker kampt met klachten, dan wilt u hem helpen. Met een snelle en doeltreffende aanpak.

Mantelzorg en werk

Mantelzorg komt steeds meer naar het werk. Een vijfde van werkend Nederland combineert werk met zorg voor een naaste. En dit aantal blijft groeien.

HR-jaarplan

Het thema 'gezondheid en inzetbaarheid' mag niet aan uw HR-jaarplan ontbreken. Bekijk de handreikingen om dit hoofdstuk in één dag compleet te maken.

Vergrijzing

Nederland vergrijst snel. Volgend jaar zijn meer dan 5 miljoen werkenden de 50 jaar gepasseerd. Wat betekent dat voor het bedrijfsleven? Zijn maatregelen noodzakelijk?

Slechthorendheid en werk

Oorsuizen, hoge tonen die wegvallen, 1 op de 10 mensen hoort slecht. Ook op het werk. Wat zijn de oorzaken? En wat merkt u ervan als werkgever op de werkvloer?

Zo werkt u aan een gezond bedrijf

Krijg inzicht in gezondheidsrisico's

Werkstress, mantelzorgtaken, rugklachten. Weet u wie van uw medewerkers een gezondheidsrisico loopt? Zorg voor een goede analyse om tot de juiste aanpak te komen.

Werk aan de inzetbaarheid van medewerkers

Een gezondere leefstijl stimuleren, oudere werknemers langer inzetbaar houden? U kunt veel bereiken met de juiste interventies. Hoe organiseert u deze? Dit kunt u doen.

Uw gezondheidsaanpak slim financieren

U wilt investeren in de gezondheid en inzetbaarheid van uw medewerkers. Maar u vraagt zich af hoe u dit kunt financieren. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Onze aanpak voor gezonde medewerkers

Duurzame inzetbaarheid is geen project maar een doorlopende activiteit. Dat betekent continu monitoren en bijstellen. Daar helpen we HR-managers bij. Met een aanpak afgestemd op úw bedrijf.

Verminder verzuim met Bedrijfszorg van CZ

Gezondheid en duurzame inzetbaarheid bij andere bedrijven

De effecten van Engie’s gezondheidsbeleid

Bij energieconcern Engie staat alles in het teken van energie. Zelfs het gezondheidsbeleid.

Vitaliteit van personeel: vijf lessen voor HR

De HR-managers van PostNL drongen verzuim van 200 uur per jaar terug naar 22 uur. Wat was de aanpak?

Gezondheidsplan DSV verbetert inzetbaarheid

Blindstaren op het terugdringen van verzuim is niet de oplossing. Dat besef zorgde voor een ommekeer.