Inzicht in gezondheidsrisico's

Gezonde en inzetbare medewerkers. Dat wil elke HR-manager. Want verzuim kost bedrijven elk jaar weer veel geld. Gezonde medewerkers zijn bovendien 18% productiever. Inzetbaarheid verbeteren begint met het in kaart brengen van gezondheidsrisico's. Start vandaag nog.

Gezondheidsrisico’s: dit zien wij in de markt

Risico lopen op uitval door stress

Ouderen op het werk

Verzuim door fysieke klachten

Zo krijgt u zicht op de gezondheidsrisico’s in uw bedrijf: 

 • Onderzoek bedrijfsdocumentatie
  Uw eigen bedrijfsdocumentatie geeft vaak al een goed beeld van mogelijke gezondheidsrisico’s. Bijvoorbeeld uw verzuimrapportage, een medewerkersonderzoek of beleidsplannen.
 • Vrijblijvende analyse van CZ
  Hebt u een collectief zorgcontract bij CZ? Ga dan nog een niveau dieper. De bedrijfszorgspecialist van CZ maakt een bedrijfsanalyse. Door bijvoorbeeld de zorgconsumptie en gezondheid  van uw medewerkers in kaart te brengen.
 • Maatwerkadvies
  Al deze gegevens geven nuttige informatie. Maar wat kunt u er vervolgens mee? De bedrijfszorgspecialist maakt een maatwerkadvies voor u. U bepaalt vervolgens zelf welke gezondheidsrisico’s u aan wilt pakken. 
 • Aan de slag
  En dan is de stap gekomen om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de adviezen. Ook daar ondersteunen we u bij. Weten hoe? Kijk hoe u kunt werken aan inzetbaarheid

Gezondheidsrisico's ontdekken: zo doen andere bedrijven het

Volle werkweek te zwaar voor oudere werknemers

Oudere chauffeurs die steeds een dagje verzuimden. Het gaf behoorlijk wat onrust in de logistieke planning van een transportbedrijf. Plús hogere verzuimkosten natuurlijk.

Samen met een bedrijfszorgspecialist onderzocht de HR-manager de oorzaak. Zo kwam hij erachter dat een volle week op de weg te zwaar werd voor deze oudere medewerkers. Een hersteldag voor hen bood uitkomst.

Beleid voor oudere medewerkers

Start vandaag nog

Verbeter met CZ de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Onze adviseur gaat vrijblijvend met u op zoek naar de gezondheidsrisico's in uw bedrijf.

Neem contact op
Of bekijk onze aanpak

Blijf op de hoogte met CZ Zakelijk

We publiceren regelmatig interessante artikelen over gezondheidsrisico's en inzetbaarheid.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor HR-professionals met actuele thema’s rondom gezondheid en duurzame inzetbaarheid.

Ja, schrijf mij in

Bel ons

CZ Bedrijvendesk

088 555 71 00
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur