Samen werken aan werkstress

Met deze praktische whitepaper pakt u direct werkstress in uw organisatie aan.

  • Inzichten in de oorzaken van werkstress
  • Het balansmodel van werkstress: belasting versus belastbaarheid
  • Een stressvrije organisatie in 5 stappen
Download de whitepaper

Werkstress beroepsziekte nummer één

In elke branche en organisatie zorgt werkstress voor afnemende productiviteit, verzuim en extra kosten. Maar liefst 1 op de 7 medewerkers in Nederland heeft burn-out klachten als piekeren, slecht slapen en totaal energiegebrek. En van de gevolgen heeft 100% van werkend Nederland last.

Ontdek het percentage verzuim als gevolg van stress in uw branche

Infographic: 1 miljoen Nederlanders hebben burn-out klachen

Infographic: werkstress kost 1,8 miljard per jaar

Infographic: Werkstress veroorzaakt meer dan 1/3 van de totale verzuimkosten

Er valt nog een wereld te winnen
"Werkgevers zijn vaak nog te weinig bezig met werkstress. Ze kunnen meer doen om de bewustwording te vergroten. Daar valt echt forse winst te behalen. Wanneer een werknemer uitvalt, wordt dán pas duidelijk dat werkstress in veel gevallen de oorzaak is. De kern van een effectieve aanpak zit aan de voorkant, ofwel het moment dat het besef van te veel stress nog niet is doorgedrongen. Door medewerkers te leren herkennen wat er fysiek, emotioneel en mentaal gebeurt, kunnen werkgevers én werknemers beslissingen nemen die stress verminderen. En mensen zijn in staat om zich waanzinnig snel aan te passen. Er valt nog een wereld te winnen."  - Gerdy van Bellen, Directeur IVP, partner in Arq

Werkstress is vaak goed vermomd

Werkstress uit zich bij elke medewerker anders. Daardoor is het niet altijd even makkelijk te herkennen. Bovendien ontstaat stress ook lang niet altijd op het werk. Ook de privésituatie kan zorgen voor spanningen.

Goede balans belasting en belastbaarheid

Werkstress vraagt niet om een lagere werkdruk. Maar om oog voor een goede balans van belasting en belastbaarheid1 Medewerkers kunnen prima met werkdruk omgaan als de mentale buffer maar groot genoeg is. Als iemand net zoveel energie krijgt als geeft, raakt hij minder snel gestrest.

Aan de slag met werkstress

Stress bestrijdt u niet per geval. Dat doet u met de hele organisatie. Op basis van gesprekken met HR-managers hebben we vijf fasen kunnen onderscheiden die u moet doorlopen om stress structureel aan te pakken.

1. Urgentie
Medewerkers hebben klachten. Verzuim dreigt. Werkstress voelt als een probleem. Onderken dat er iets aan de hand is.

2. Inzicht
Waarom hebben medewerkers last van werkstress? Hoe erg is het? De reden kan per persoon verschillen. Maak een analyse.

3. Draagvlak
Wat is de impact van het probleem? Met de juiste cijfers en inzichten kunt u de directie overtuigen. Druk het probleem uit in geld.

4. Randvoorwaarden
Help leidinggevenden werkstress te herkennen en medewerkers te ontlasten. Maak het probleem breed bespreekbaar.

5. Interventies
Om werkstress adequaat te lijf te gaan, moet u weten wanneer welke interventie het meest geschikt is. Maak gebruik van een interventiewijzer.

Wij geven u inzicht in de 5 stappen naar een stressvrij bedrijf. En welke stappen uw bedrijf al heeft gezet. Zo maken we samen een onderbouwd actieplan.

 Leer meer over werkstress in 1 minuut

Arbeidsgerelateerde zorg voor werkstress: hoe kiest u eigenlijk?

Het inzetten van arbeidsgerelateerde zorg gebeurt vaak op basis van eigen netwerk, ervaring of advies van de bedrijfsarts. En dus niet vanuit het inzicht in het totale aanbod, de kwaliteit en de echte behoefte van de medewerker. Dat betekent dat men zich beperkt tot slechts een klein deel van de totale markt voor werkstress en geen gebruik maakt van de volledige breedte en mogelijkheden van het aanbod. CZ bracht de totale markt van arbeidsgerelateerde zorg in kaart en laat u zien hoe u de juiste keuze maakt.

Kom in gesprek

Artikelen CZ Zakelijk

We publiceren regelmatig interessante artikelen over gezondheidsrisico's en inzetbaarheid.

Blijf op de hoogte

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief voor HR-professionals met actuele thema’s rondom gezondheid en duurzame inzetbaarheid.

Ja, schrijf mij in

  1. Belasting: alle klussen die er op iemands schouders drukken. Fysiek, mentaal en emotioneel. Die bij elkaar opgeteld maken dat een medewerker zich druk voelt.
    Belastbaarheid: wat je aankunt. Dat is voor iedereen anders, niemand is gelijk.

    terug naar de tekst

Bel ons

CZ Bedrijvendesk

088 555 71 00
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Start vandaag nog

Verbeter samen met ons de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Maak een afspraak