Een gezonde organisatie, ook in de toekomst

Niemand wordt expres ziek. Laten we dát vooropstellen. Maar een zieke medewerker legt wel druk op de rest van de organisatie. Verzuim moet dus snel opgelost worden. Maar nog liever voorkomt u verzuim. Daarom brengen wij uw arbeidsrisico’s in kaart, regelen we de juiste zorg en geven we advies over hoe uw organisatie ook in de toekomst gezond blijft.

En profiteer van onze extra diensten bij uw collectieve zorgcontract.

17,3

% van de medewerkers heeft burn-out klachten

Bron:
Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018 (TNO/CBS)

54,9

werkdagen is de gemiddelde verzuimduur bij werkstress

Bron:
Arbobalans 2018 (TNO)

2,3

miljard euro bedragen de verzuimkosten door werkstress

Bron:
Arbobalans 2018 (TNO)

Gezondheidsrisico’s op het werk?

Waardoor gaan medewerkers verzuimen? En welke uitdagingen staan werkgevers nog te wachten? Onderzoeksbureau GfK ondervroeg in opdracht van CZ ruim 1.800 werknemers en 600 werkgevers. Werkstress is voor werkgever en werknemer gezondheidsrisico nummer 1 van nu. Weten hoe uw sector scoort?

Gezondheidsrisico's nu en straks
Lees wat wij voor uw branche kunnen betekenen

Krijg hulp bij het gezond houden van uw medewerkers

Elke organisatie heeft zijn eigen risico’s. Met verzekeringen, onderhoudscontracten en beveiligingsmaatregelen doet u er alles aan om die risico’s te beperken. Maar als het gaat om ziekteverzuim en arbeidsrisico’s, grijpen veel werkgevers pas in als het te laat is.

Hoe mooi zou het zijn, als u ziekmelding van uw medewerkers kunt verkorten of voorkomen? CZ ontzorgt en gidst om verzuim snel op te lossen. Maar we brengen ook uw arbeidsrisico’s in kaart en geven u advies over hoe u kunt werken aan een gezonde organisatie.

Gezondheidsoplossingen voor het MKB

De CZ Zorgcoach ontzorgt

Is een medewerker langdurig ziek? Of wilt u verzuim voorkomen? Schakel de zorgcoach in. Zij kent de arbeidsrisico’s in uw branche door en door, zoekt naar passende interventies én regelt die ook nog op een snelle en doeltreffende manier. Zo houdt u tijd over voor uw eigen werk.

Toegang tot honderden interventies

Om u wegwijs te maken in het ingewikkelde interventielandschap ontwikkelden wij de Interventiewijzer. Een handige tool waarmee de CZ Zorgcoach u loodst door honderden interventies. Samen met u kiest ze de best passende oplossing voor individuen of zelfs hele afdelingen.

Gezondheidsoplossingen voor werknemers

FitzMe portal

Op het FitzMe portal kunnen uw medewerkers allerhande informatie inwinnen over gezondheid. Van deskundig advies van een fysiotherapeut en coaching bij stoppen met roken of afvallen, tot online tests.

Veerkrachtige medewerkers

Het Veerkacht fitplan beschermt uw medewerkers tegen werkstress. Het geeft ze inzicht in hun mentale en fysieke fitheid, leert ze veerkrachtiger door het leven te gaan en biedt handige online tips en oefeningen om op een leuke manier daaraan te werken.

Omdat we geloven in de best mogelijke zorg voor iedereen

Zorg in Nederland goed, betaalbaar en toegankelijk houden voor iedereen. Dát is waar we voor staan. Het werken aan gezonde medewerkers past bij die missie. CZ gaat daarom verder dan de standaard collectieve zorgverzekering met korting. We willen vooroplopen om de best mogelijke zorg te bieden. Zorg die past bij úw organisatie en medewerkers.

Wilt u ook ontzorgd worden?

U krijgt deze extra diensten kosteloos bij onze collectieve zorgverzekering voor het MKB. Vraag een offerte aan en verzeker u en uw medewerkers van de beste zorg.

Vraag informatie aan of bel de CZ Bedrijvendesk op 088 555 71 00.

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven