Zó helpt CZ in coronatijd

Het coronavirus brengt veel uitdagingen met zich mee. We doen er alles aan om onze verzekerden zo goed mogelijk te helpen. Maar we kijken ook hoe we ons steentje kunnen bijdragen in de zorg. Lees hier hoe we helpen in deze onzekere tijden.

Snorkelmaskers voor zorgmedewerkers

CZ financiert omgebouwde snorkelmaskers voor de corona-afdelingen van 3 ziekenhuizen. Deze snorkelmaskers kunnen door zorgmedewerkers gebruikt worden in plaats van de schaarse wegwerpmondkapjes. Ze zijn comfortabeler om te dragen en daarnaast ook duurzaam, want ze zijn herbruikbaar. Zo helpen we samen het tekort aan mondkapjes op te lossen.

Powernap voor zorgmedewerkers

Slaapcabine geplaatst in ziekenhuis

Zorgpersoneel werkt de klok rond om patiënten te helpen. Veel tijd om te rusten is er dus niet. In crisistijden kan een powernap een oplossing zijn. Daarom plaatsten we 12 slaapcabines bij ziekenhuizen in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Nijmegen, waar de druk het grootst is. De cabines met comfortabele matrassen zijn ideaal voor een korte powernap, zodat medewerkers met nieuwe energie weer aan de slag kunnen.

Financiële steun voor zorgverleners

Zorgverleners die inkomsten mislopen krijgen tijdelijk een financiële bijdrage. Hiermee kunnen ze hun personeel en huisvesting doorbetalen en kan hun praktijk openblijven. Zo zorgen we ervoor dat verzekerden ook ná de coronacrisis de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Hoe we zorgverleners helpen

Medewerkers aan de slag in de zorg

Medewerkers van CZ met een zorgopleiding gaan tijdelijk weer aan de slag in de zorg. Zo steken we samen de handen uit de mouwen en helpen we mee aan het verlichten van de werkdruk.

Lees het nieuwsbericht over onze medewerkers in de zorg

Poliklinisch bevallen in een hotel

Samen met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en VGZ hebben we een tijdelijk geboortecentrum opgezet in het Van der Valk hotel in Uden. Zo blijft de ruimte in het ziekenhuis beschikbaar voor corona-patiënten. En die ruimte is nu hard nodig.

Lees het gehele artikel

Privé vervoer voor kwetsbare patiënten

Veilig zittend ziekenvervoer is van levensbelang voor patiënten die naar het ziekenhuis moeten voor nierdialyse of een oncologische behandeling. Daarom hebben we met andere zorgverzekeraars en taxivervoerders afgesproken dat deze patiënten altijd alleen worden vervoerd. En het liefst in een bus, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Lees het hele artikel op de site van ZN

Oplossing voor fysiotherapie en andere paramedische zorg

Veel verzekerden kunnen nu niet terecht bij hun fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist of oefentherapeut. Samen met andere zorgverzekeraars en beroepsgroepen hebben we gezocht naar oplossingen. Zo kan noodzakelijke zorg veilig doorgaan. Bijvoorbeeld door het gebruik van een videoconsult of telefonisch consult.

Lees het artikel op de site van ZN

Online huisarts voor verzekerden in Zeeland

Smartphone met de Online huisarts

Onze Zeeuwse verzekerden zonder huisarts kunnen terecht bij een online huisarts. Via de app kunnen ze makkelijk hun gezondheidsvragen stellen. Beeldbellen met een huisarts kan ook als het nodig is. Want juist nu moet iedereen een huisarts kunnen zien.

Lees het nieuwsbericht over de online huisarts