Zó helpt CZ in coronatijd

Het coronavirus brengt en bracht veel uitdagingen met zich mee. We doen en deden er alles aan om onze verzekerden zo goed mogelijk te helpen. En we kijken ook hoe we ons steentje kunnen bijdragen in de zorg. Lees hier wat we doen en wat we deden.

Zorg, op afstand, door laten gaan

Met huisartsen, ziekenhuizen, ouderenzorg instellingen en GGZ aanbieders zijn we aan de slag om versneld digitale zorgoplossingen in gebruik te nemen. Zodat de zorg, op afstand, door kan gaan. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een app die je gezondheid in de gaten houdt, hoef je niet meer voor controle naar een zorgverlener. En patiënten kunnen na een behandeling ook sneller naar huis. Is contact met een zorgverlener toch nodig, dan gebeurt dat via beeldbellen, telefonisch en of nog steeds gewoon met een afspraak.

Snorkelmaskers voor zorgmedewerkers

CZ financierde omgebouwde snorkelmaskers voor de corona-afdelingen van 3 ziekenhuizen. Deze snorkelmaskers werden door zorgmedewerkers gebruikt in plaats van de schaarse wegwerpmondkapjes. Voor zorgmedewerkers zijn deze snorkelmaskers comfortabeler dan wegwerpmond kapjes. De snorkelmaskers zijn bovendien duurzaam, want ze zijn herbruikbaar.

Even bellen met onze klantenservice

Minder bezoek, geen activiteiten en weinig sociaal contact. Veel ouderen waren vaker alleen thuis. Daarom belden de medewerkers van onze Klantenservice dit voorjaar behoorlijk wat ouderen voor een praatje. Even vragen hoe het gaat en of we ergens mee kunnen helpen. Kleine moeite, groot plezier!

Powernap voor zorgmedewerkers

Slaapcabine geplaatst in ziekenhuis

Zorgpersoneel werkte de klok rond om patiënten te helpen. Als er niet veel tijd is om te rusten, kan een powernap een oplossing zijn. Daarom plaatsten we 12 slaapcabines bij ziekenhuizen in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Nijmegen, waar de druk het grootst was. De cabines met comfortabele matrassen zijn ideaal voor een korte powernap, zodat medewerkers met nieuwe energie weer aan de slag kunnen.

Financiële steun voor zorgverleners

Zorgverleners die inkomsten mislopen krijgen tijdelijk een financiële bijdrage. Hiermee kunnen ze hun personeel en huisvesting doorbetalen en kan hun praktijk openblijven. Zo zorgen we ervoor dat verzekerden ook ná de coronacrisis de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Hoe we zorgverleners helpen

Medewerkers aan de slag in de zorg

Medewerkers van CZ met een zorgopleiding gingen tijdelijk weer aan de slag in de zorg. Zo steken we samen de handen uit de mouwen en helpen we mee aan het verlichten van de werkdruk.

Lees het nieuwsbericht over onze medewerkers in de zorg

Poliklinisch bevallen in een hotel

Samen met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en VGZ hebben we een tijdelijk geboortecentrum opgezet in het Van der Valk hotel in Uden. Zo bleef de ruimte in het ziekenhuis beschikbaar voor corona-patiënten. En die ruimte is nu hard nodig.

Lees het gehele artikel

Privé vervoer voor kwetsbare patiënten

Veilig zittend ziekenvervoer is van levensbelang voor patiënten die naar het ziekenhuis moeten voor nierdialyse of een oncologische behandeling. Daarom hebben we met andere zorgverzekeraars en taxivervoerders afgesproken dat deze patiënten altijd alleen worden vervoerd. En het liefst in een bus, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Lees het hele artikel op de site van ZN

Oplossing voor fysiotherapie en andere paramedische zorg

Veel verzekerden konden niet terecht bij hun fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist of oefentherapeut. Samen met andere zorgverzekeraars en beroepsgroepen hebben we gezocht naar oplossingen. Zo kon noodzakelijke zorg veilig doorgaan. Bijvoorbeeld door het gebruik van een videoconsult of telefonisch consult.

Lees het artikel op de site van ZN

Online huisarts voor verzekerden in Zeeland

Smartphone met de Online huisarts

Onze Zeeuwse verzekerden zonder huisarts kunnen terecht bij een online huisarts. Via de app kunnen ze makkelijk hun gezondheidsvragen stellen. Beeldbellen met een huisarts kan ook als het nodig is. Want juist nu moet iedereen een huisarts kunnen zien.

Lees het nieuwsbericht over de online huisarts

Naar boven