Samenwerking CZ en Skinvision

CZ vergoedt het gebruik van de SkinVision app voor haar verzekerden. Dit betekent dat u als huisarts of dermatoloog patiƫnten in uw praktijk kunt verwachten die goed voorbereid op het consult komen.

Dankzij de samenwerking van CZ met SkinVision kunnen verzekerden via de SkinVision app op hun smartphone een huidafwijking via een foto laten analyseren. De analyse vindt plaats op basis van een algoritme, waarna men direct een laag, medium of hoog risicobeoordeling ontvangt. SkinVision heeft een dermatologie team dat een continue kwaliteitscontrole uitvoert op de uitkomst van het algoritme. Indien daar aanleiding toe is, krijgt de gebruiker advies over de te nemen volgende stappen.

Veel Nederlanders weten niet goed waar ze op moeten letten bij het controleren van de huid op huidkanker. Als gevolg hiervan worden huisartsen en dermatologen steeds vaker geconsulteerd voor verdachte huidafwijkingen. Verreweg de meeste huidafwijkingen zijn echter benigne.

Uiteraard zijn niet alle zorgvragen direct maligne of behoeven zij direct verdere behandeling, maar een gerede aanleiding naar verder onderzoek is er altijd wel. Patiënten kunnen zelf thuis de huidafwijkingen blijven controleren en een archief aanleggen van de foto’s, hierdoor kunt u bij een vervolgafspraak gemakkelijk de ontwikkeling in de tijd volgen.

Bekijk de vergoeding
Meer informatie over de samenwerking en de app

Naar boven