Gewoon een vlekje of risico op huidkanker?

Melanoom herkennen met SkinVision

Hoe eerder u huidkanker ontdekt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Daarom vergoeden wij de unieke SkinVision app. Daarmee weet u binnen 30 seconden of een plekje op uw huid ook echt verdacht is of niet.

Meer over SkinVision

Kosteloos bij uw CZ Zorgverzekering

Huidkanker opsporen met uw smartphone

Maakt u zich wel eens zorgen om een plekje op uw huid? Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Maar als u er op tijd bij bent, is de kans op genezing aanzienlijk groter. De SkinVision app helpt u daarbij. Met de app controleert u uw huid gewoon thuis, via uw smartphone.

De SkinVision app geeft binnen 30 seconden een risico-indicatie (laag, laag met symptomen, hoog). Bij een verhoogd risico krijgt u begeleiding en advies inclusief aanbevolen vervolgstappen.

Het risico van vreemde plekjes is dat je er te lang mee rond blijft lopen

Walter werd gerustgesteld door SkinVision

“Vorig jaar had ik een plekje in mijn nek, dat maar niet wegging. Ik maakte me weinig zorgen, totdat ik op internet las dat het een melanoom kon zijn. Ik liet de SkinVision het plekje beoordelen. De app geeft een risico-inschatting, maar de foto wordt ook beoordeeld door een dermatoloog. Deze menselijke check maakt SkinVision extra betrouwbaar, vind ik.

De dermatoloog kon me gelukkig geruststellen. Het plekje was waarschijnlijk een ontsteking. De huisarts bevestigde dit. Ik blijf de app nu gebruiken om verdachte plekjes in de gaten te houden. Dat geeft een gerust gevoel.”

Houd verdachte plekjes goed in de gaten. Daarmee is de kans groter dat de schade van huidkanker beperkt blijft.

Dermatoloog Tamar Nijsten vindt goede zelfinspectie onmisbaar

“Jaarlijks krijgen bijna 70.000 Nederlanders huidkanker. En dat aantal blijft toenemen. Blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak. De allerbelangrijkste tip die ik kan geven is goed insmeren met zonnebrandcrème en bedekkende kleding dragen.

Maar ook goede zelfinspectie is onmisbaar. Want hoe eerder huidkanker ontdekt wordt, hoe minder schade het kan veroorzaken. Het is fijn dat je dat met de SkinVision app gewoon thuis kunt doen, zonder meteen naar de huisarts te hoeven rennen.”

Krijg binnen 30 seconden meer zekerheid

 • Makkelijk thuis uw huid checken met uw smartphone
 • Op het niveau van een ervaren dermatoloog
 • Vertrouwelijk, SkinVision deelt geen persoonlijke gegevens met CZ
 • Wereldwijd gebruiken al meer dan 1 miljoen mensen SkinVision
 • Kosteloos bij uw zorgverzekering van CZ

Ga direct aan de slag

 

 1. Download de SkinVision app op uw telefoon.

 2. Maak een account aan bij SkinVision.

 3. Koppel het account aan uw zorgverzekering.

  Dit kan via uw CZ-relatienummer of BSN-nummer.

 4. Maak een foto van het plekje dat u wilt checken.

  Binnen 30 seconden krijgt u te zien of het plekje een laag, gemiddeld of hoog risico heeft.

 5. Beoordeelt de app uw foto als hoog risico?

  Dan krijgt u begeleiding en advies inclusief aanbevolen vervolgstappen.

Kosteloos bij uw CZ Zorgverzekering

Vergoeding SkinVision app

We vergoeden de SkinVision app voor iedereen die bij CZ verzekerd is. En voor het online gebruik van de app betaalt u niets. Moet u voor een behandeling naar een medisch specialist, dan betaalt u wél een Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
 De behandeling valt dan namelijk onder medisch specialistische zorg.

Lees meer over de vergoeding voor SkinVision

Onze klanten geven ons een 7,7 4379 beoordelingen