Waarom wil CZ mensen met dementie helpen?

De komende jaren neemt het aantal mensen met dementie, maar ook het aantal mantelzorgers toe. Wij willen dat al deze mensen in de toekomst kunnen blijven rekenen op goede zorg en ondersteuning.

Aandacht voor dementie

Zorgprofessionals en mantelzorgers ervaren dat de zorg voor mensen met dementie beter moet. En ook wij zien dat de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten beter kán. Daarom staat dementie hoog op onze agenda.

Samen verbeteren we de zorg voor mensen met dementie

We zien het als onze taak om goede zorg voor mensen met dementie toegankelijk én betaalbaar te houden. Daar zetten we ons samen met andere organisaties hard voor in. Dít is wat we doen:

  • Samen met andere organisaties dragen we bij aan meer kennis over dementie en onbegrepen gedrag.
  • We ondersteunen mantelzorgers om overbelasting te voorkomen. Onze diensten helpen hierbij. 
  • We verkennen met het zorgveld mogelijkheden om het huidig zorgaanbod nog beter aan te laten sluiten bij de behoeften van mensen met dementie en hun naasten. 
  • In verschillende regio’s in zuid Nederland brengen we het aanbod van diensten en zorg in beeld. We leggen de knelpunten bloot en zoeken naar oplossingen. Zoals bijvoorbeeld het scholen van mantelzorgers en het opzetten van regionale vrijwilligerspools.

We kunnen het niet alleen

We willen de zorg voor mensen met dementie en hun naasten te verbeteren. Dat kunnen we niet alleen. Daarvoor werken we graag samen met andere organisaties die zich voor hetzelfde doel inzetten. Maar ook u kunt ons helpen! Hebt u een mooi initiatief, project of ontwikkeling op het gebied van zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Laat het ons dan weten.
Deel uw ideeën

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam