Ruime keuze uit leveranciers diabetestestmateriaal

U kunt bij CZ kiezen uit verschillende leveranciers voor uw diabetestestmateriaal. Ze leveren allemaal aan huis, wel zo makkelijk.

Uiteraard voldoen alle beschikbare bloedglucosemeters aan de nieuwste ISO-norm (15197:2013) als het gaat om nauwkeurigheid. Bekijk de gecontracteerde leveranciers voor 2018 en 2017.

Hebt u een leverancier gekozen?

  • Bel dan met de leverancier van uw keuze voor een intakegesprek. U hoeft dit gesprek niet voor te bereiden. 
  • Maak samen afspraken over het bezorgen van uw diabetestestmateriaal.
  • Vindt u dat een andere gecontracteerde leverancier qua assortiment beter aansluit bij uw wensen? U kunt overstappen zodra u uw oude materiaal heeft opgemaakt en een nieuwe bestelling nodig is.

Wilt u wisselen van bloedglucosemeter?

Is uw persoonlijke situatie veranderd? Of bent u niet tevreden met uw huidige meter? Bespreek dit dan met uw diabetesteam. Een diabetesteam bestaat uit een arts, een diabetesverpleegkundige of een praktijkondersteuner van de huisarts (POH'er) of een diƫtiste. Zij kunnen uw bloedglucosemeter laten testen of kijken of u in aanmerking komt voor een nieuwe meter. Van belang is om te weten dat u samen met uw diabetesteam kan besluiten om van meter te wisselen. Leveranciers mogen u niet overzetten op een ander meter als u dat niet wenst.

Tevreden met uw meter?

Normaal gesproken gaat een bloedglucosemeter 3 jaar mee. Bent u tevreden over uw huidige bloedglucosemeter? Dan is het niet nodig om deze meter te vervangen. Ook als uw huidige meter niet in het assortiment zit van uw leverancier. De leverancier moet de bijbehorende materialen die u gebruikt, zoals teststrips, blijven leveren. Dit heeft CZ met de gecontracteerde leveranciers afgesproken.

Standpunt Zorgverzekeraars op RIVM rapport bloedglucosemeters

Het RIVM heeft in oktober 2016 een rapport over de nauwkeurigheid van bloedglucosemeters gepubliceerd. Het rapport van het RIVM geeft geen aanleiding om aan nauwkeurigheid en veiligheid van uw bloedglucosemeter te twijfelen. Uit RIVM rapport blijkt dat het heel belangrijk is dat de meting goed wordt uitgevoerd. Zorgverzekeraars delen dit standpunt. Twijfelt u of u de meting goed uitvoert, bespreek dit dan met uw diabetesteam.

Het RIVM constateert verbeterpunten, onder meer op het gebied van documentatie. Het onderzoek is gestart in januari 2015. In de tussentijd zijn alle betrokken partijen met elkaar in overleg over structurele verbeteringen rondom zelfcontrole bij diabetespatiƫnten. Een breed gedragen consensusdocument is nagenoeg gereed. Zorgverzekeraars participeren hierin. In het consensusdocument worden veel van de door het RIVM benoemde verbeterpunten ondervangen.

Afspraken met leveranciers

CZ wil verspilling van hulpmiddelen tegengaan. Daarom hebben wij de leveranciers gevraagd om niet automatisch teststrips naar u toe te sturen. De leverancier neemt altijd contact met u op om te kijken of een nieuwe levering nodig is. Het contactmoment kan ook worden gebruikt om met de diabetesverpleegkundige van uw leverancier eventuele vragen te bespreken. Mocht uw vraag medisch inhoudelijk zijn, dan verwijst de verpleegkundige van uw leverancier u naar uw diabetesbehandelteam.

Welke afspraken hebben wij nog meer gemaakt?

  • Elke leverancier heeft een diabetesverpleegkundige in dienst. Het betreft een BIG geregistreerde zorgprofessional die ook verantwoordelijk is voor de bescherming van uw gezondheidsgegevens. 
  • De leverancier is uiteraard binnen kantoortijden bereikbaar*, maar voor noodgevallen zelfs 24/7 als het gaat om technische problemen met uw apparatuur. De leverancier heeft de taak gekregen om er op toe te zien dat u voldoende voorraad hebt. 
  • De leverancier is verantwoordelijk voor het juiste vervoer en de opslag van diabetestestmaterialen (denk aan temperatuur, houdbaarheidsdatum, luchtvochtigheid).

* Enkele leveranciers hebben ruimere openingstijden- en leveringsmogelijkheden. U vindt deze op zorgvinder of op de website van de betreffende zorgaanbieder

Ontvang CZ nieuws

Geïnteresseerd in nieuws over diabetes? Abonneer u op CZ nieuws met als interessegebied diabetes. Dan ontvangt u elke maand het laatste nieuws, handige tips en interessante aanbiedingen in uw mailbox. En krijgt u een nieuwsbrief krijgt die écht bij u past.

Vergoedingen zorg bij diabetes

Met welke zorg krijgt u als diabetespatiënt te maken en wat krijgt u vergoed vanuit uw zorgverzekering? Bekijk de vergoedingen.

Gebruik de Diabetescoach

Het nieuwe, gratis online programma CZ Diabetescoach helpt u in slechts 13 weken beter te leven met uw diabetes.

Diabetescoach

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam