Wat is Best Doctors®?

Hebt u al lang klachten die maar niet worden verholpen? Of twijfelt u aan een diagnose of behandelplan? CZ helpt. Via Best Doctors kunt u een second opinion krijgen van een (inter)nationale topspecialist.

Vraag gratis een second opinion van Best Doctors

Ook een second opinion van Best Doctors? Bel het CZ Zorgteam op (013) 594 91 10. Wilt u liever dat wij contact met u opnemen?

Stuur uw aanvraag
Lees wat anderen vinden van Best Doctors

Wat is een second opinion van Best Doctors?

Naast de second opinion van een Nederlandse specialist biedt CZ de mogelijkheid om een second opinion te vragen van een buitenlandse topspecialist. CZ werkt daarvoor samen met Best Doctors, een netwerk van ruim 53.000 topspecialisten in meer dan 450 verschillende medische disciplines. Deze wereldwijde topspecialisten zijn door hun vakgenoten aangewezen als de besten in hun vak. Ook Nederlandse topspecialisten maken er deel van uit.

Wanneer gebruikt u Best Doctors?

Hebt u al onderzoeken gehad in het ziekenhuis? Dan kunt u Best Doctors gebruiken. U kunt dit doen als:

  • Uw klachten niet veranderen
  • U twijfelt over uw diagnose
  • U twijfelt over de voorgestelde behandeling
  • U twijfelt over de informatie die u hebt gekregen
  • U een keuze moet maken uit verschillende behandelingen.

Een second opinion bij Best Doctors is niet geschikt voor psychiatrische problematiek of als u acute zorg nodig hebt.

Voor wie is het?

Best Doctors is beschikbaar voor alle verzekerden met een basisverzekering van CZ. Om een second opinion te geven is het uiteraard van belang dat er al onderzoeken zijn gedaan, zodat die opnieuw bekeken kunnen worden (zoals MRI-scans of röntgenfoto’s).

Hoe vraagt u een second opinion van Best Doctors aan?

  1. Bel het CZ Zorgteam op (013) 594 91 10 en bespreek uw situatie. Komt u in aanmerking voor een second opinion van Best Doctors? Dan meldt de zorgadviseur u meteen aan.
  2. Een verpleegkundige van Best Doctors neemt contact met u op om uw aanvraag te bespreken en u uitleg te geven over het vervolg.
  3. Best Doctors vraagt uw medisch dossier, biopsiemateriaal, röntgenfoto’s of scans op bij uw arts. Op basis van die informatie geeft de specialist van Best Doctors een second opinion.
  4. U ontvangt 2 rapporten van Best Doctors, waarvan 1 in begrijpelijke, niet-medisch taal. U kunt de verpleegkundige van Best Doctors er al uw vragen over stellen. CZ en uw behandelend arts ontvangen geen rapport. Het kan wel handig zijn de resultaten met uw arts te bespreken.

Een second opinion van Best Doctors is geen verwijzing voor een behandeling in het buitenland. Het is een beoordeling van uw medisch dossier door een internationale topexpert van Best Doctors. U hoeft dus niet naar ze toe.

Wat kost het?

Een second opinion van Best Doctors is gratis voor klanten van CZ. U betaalt niets, dus ook geen eigen risico.

Wat vinden onze klanten van Best Doctors? 
Ontdek de ervaringen van CZ-verzekerden.

Hulp nodig?

Onze adviseurs van het CZ Zorgteam helpen u graag bij het aanvragen van een second opinion van Best Doctors. Ze hebben een medische achtergrond en alles wat u bespreekt blijft vertrouwelijk.

CZ Zorgteam

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam