Zorgadvies team

Advies

Hebt u vragen of wilt u advies over langdurige zorg vanuit de Wlz? Onze adviserend verpleegkundigen geven u graag advies, helpen u bij het vinden van de beste zorg en vertellen u waar u terecht kunt.

Vragen over langdurige zorg?

Hebt u behoefte aan een persoonlijk gesprek met één van onze zorgadviseurs? Wij nemen graag ruim de tijd voor u. Bel met onze afdeling Zorgadvies voor het maken van een afspraak.

Hulp nodig? Zó regelt u dat

Waar klopt u aan voor verpleging aan huis, hulpmiddelen, woningaanpassing, vervoer of andere hulp? De CZ HulpWijzer wijst u de weg.

Zo hielpen we Marja’s moeder

Marja is ten einde raad. Haar moeder moet naar een gesloten afdeling 20 kilometer verderop. Maar er zijn toch genoeg verpleeghuizen bij haar in de buurt? Marja schakelt CZ zorgkantoor in.

Uw zorgverlener of zorginstelling kent uw situatie van dichtbij. Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij het organiseren van uw zorg. Zij kijken samen met u welke zorg bij u past: zorg van de instelling bij u thuis, zorg in een instelling of een persoonsgebonden budget. En helpen u bij het organiseren van uw zorg.

Hebt u nog geen keuze gemaakt voor een zorginstelling of wilt liever advies van iemand anders?

Advies en hulp van een cliëntondersteuner

U kunt gratis hulp en advies krijgen van iemand die naast u staat en met u meedenkt. Iemand die samen met u kijkt wat uw wensen en zorgbehoeften zijn, hoe u wilt wonen, welke gewoontes u hebt en welke zorg daar het beste bij past. Maar ook met u kijkt wat in uw zorgplan staat en met u mee gaat als u een gesprek hebt met uw zorgverlener. Deze hulp krijgt u van een cliëntondersteuner. Hij of zij helpt u als u:

  • Vragen hebt over de verschillende manieren waarop u zorg kunt krijgen 
  • Wilt weten welke zorgverlener het beste uw zorg kan leveren 
  • Ontevreden bent over uw zorgverlener en graag wilt dat iemand voor u bemiddelt 
  • Vragen hebt die u niet met uw zorgverlener wilt bespreken 
  • Hulp wilt bij het aanvragen van een herindicatie

Waar kunt u terecht?

Voor cliëntondersteuning kunt u terecht bij de adviserend verpleegkundigen van CZ zorgkantoor.

Wilt u liever advies of hulp van een andere organisatie? Neem dan contact op met de onafhankelijke cliëntondersteuners bij u in de buurt. U kunt zelf kiezen van wie u de hulp wilt ontvangen en rechtstreeks contact opnemen. Lees meer over onafhankelijke cliëntondersteuning.

Hier vindt u een handige lijst met adressen

Wie kan u nog meer helpen?

Er zijn veel organisaties betrokken bij de langdurige zorg:

Uw gemeente

Als u hulp nodig hebt in het dagelijks leven, kunt u hiervoor ondersteuning krijgen van uw gemeente via Regelhulp.

Per Saldo

Per Saldo geeft informatie en advies en ondersteunt pgb-houders via een telefonische helpdesk. 0900 742 48 57 

Sociale Verzekeringsbank (SVB)

De SVB zorgt voor de betaling aan uw zorgverleners als u een pgb hebt. Ook kunnen zij u helpen bij het regelen van uw zorg en administratie. (030) 264 82 00

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Het CIZ beoordeelt of u recht hebt op Wlz-zorg. Doe de webcheck op de site van het CIZ om te kijken of u zorg kunt krijgen die vergoed wordt vanuit de Wlz. 088‑789 10 00

Centraal Administratiekantoor (CAK)

Het CAK bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage. 0800 0087

Uw verzekeraar

Uw zorgverzekering vergoedt algemene, medische behandelingen. Neem voor meer informatie contact op met uw eigen verzekeraar. Bent u bij CZ verzekerd? Ga dan naar de website van CZ.