Geplande zorg in het buitenland

Wilt u in het buitenland behandeld worden, bijvoorbeeld omdat de wachtlijst voor de operatie die u moet ondergaan in Nederland te lang is? Met onze zorgverzekering kunt u overal ter wereld terecht voor geplande zorg.

Gecontracteerde zorgverleners in België en Duitsland

Dit zijn zorgverleners waarmee CZ afspraken heeft gemaakt over zorg die u daar kunt krijgen. Hiermee is het mogelijk om zorg in België en Duitsland op dezelfde wijze te krijgen als in Nederland. U hebt alleen een verwijzing van uw huisarts of Nederlandse specialist nodig.

  • Ziekenhuizen in België en Duitsland: Wij hebben met enkele Duitse en Belgische ziekenhuizen afspraken gemaakt. Om gebruik te maken van één van die ziekenhuizen, hebt u alleen een verwijzing van uw huisarts en uw CZ Zorgpas nodig. Vind een zorgverlener in België of Duitsland.
  • Medisch specialist in Duitsland: In een deel van Duitsland kunt u ook terecht bij een medisch specialist. Hiervoor moet u de Internationale Zorgpas hebben. Wij maken gebruik van de afspraken die de Duitse ziektekostenverzekeraar AOK Rheinland/Hamburg maakt met Duitse specialisten en ziekenhuizen. Wilt u naar een Duitse medisch specialist? U kunt de Internationale Zorgpas aanvragen via e-mail. Of lees meer over de Internationale zorgpas met AOK.

Niet-gecontracteerde zorgverleners

U kunt ook voor uw behandeling naar een zorgverlener in het buitenland waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt. Voor een aantal behandelingen hebt u een akkoordverklaring nodig. Om niet voor verrassingen te komen staan, adviseren wij u om de verklaring voor iedere behandeling vooraf aan te vragen. Wij beoordelen dan of de zorg onder uw basisverzekering valt. Als dat het geval is, dan krijgt u een vergoeding volgens uw verzekeringsvoorwaarden. U weet dan vooraf hoeveel u vergoed krijgt en voorkomt daarmee vervelende financiële verrassingen achteraf.

Aanvraagformulier zorg in het buitenland

Behandeling in een land van de EU, EER of Zwitserland

Hebt u een behandeling aangevraagd voor zorg in een land van de EU, EER of Zwitserland? En blijkt uit de gegevens dat de zorg in Nederland niet op tijd beschikbaar is? Dan beoordelen wij of we toestemming kunnen geven volgens de voorwaarden van de Europese Verordening. U krijgt dan het formulier S2. Met dit formulier krijgt u de kosten vergoed volgens de voorwaarden van uw behandelland. Vaak hoeft u de kosten dan niet zelf voor te schieten.

Meer weten?

Het Nationaal Contactpunt (NCP) geeft informatie over grensoverschrijdende zorg. Hier vindt u ook informatie over behandeling in een ander EU-land en hoe de zorg in dat land geregeld is.

Buitenlandwijzer: advies op maat

Wilt u een geplande behandeling in het buitenland? De Buitenlandwijzer geeft advies op maat.

Naar de Buitenlandwijzer

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam