Spoedeisende hulp op vakantie

Ook in het buitenland bent u met onze zorgverzekering goed verzekerd. Hebt u spoedhulp nodig? Neem dan altijd contact op met de CZ Helpline.

Bel de CZ Helpline

Bent u in het buitenland en hebt u snel zorg nodig? Bel de CZ Helpline +31 13 468 04 02. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. U krijgt van een Nederlandse verpleegkundige (met soms de hulp van een arts) advies en informatie. Bijvoorbeeld over het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Wordt u onverwacht opgenomen in een ziekenhuis? Bel dan ook altijd zo snel mogelijk de CZ Helpline. De CZ Helpline regelt dan voor u een garantieverklaring, zodat u niet zelf de kosten hoeft voor te schieten. We kunnen de bemiddeling alleen doen wanneer u een aanvullende verzekering heeft (geen tandartsverzekering) en/of een reisverzekering.

Vergoeding spoedhulp

Spoedeisende hulp in het buitenland wordt (gedeeltelijk) vergoed uit uw basis- en aanvullende verzekering. Bekijk de vergoeding van spoedeisende hulp. Of bekijk welke zorg bij uw situatie past.

EHIC zorgpas

Hebt u snel zorg nodig in Australië, België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland? Gebruik dan de EHIC zorgpas. De Europese zorgpas kan ook gebruikt worden in: Azoren, Canarische eilanden, Ceuta, Frans Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Melilla, Réunion en St Martin.

Wordt u onverwachts opgenomen en hebt u geen EHIC zorgpas? Dan zorgt de CZ Helpline ervoor dat het ziekenhuis een vervangende EHIC ontvangt. Zorgverleners kunnen dan direct met ons afrekenen.

Formulier 111 voor verdragslanden

Hebt u snel zorg nodig in de verdragslanden Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië of Turkije? Ook dan kunnen zorgverleners direct met ons afrekenen. De zorgverlener heeft dan het formulier 111 nodig. U hoeft dit formulier niet mee te nemen. Bel de CZ Helpline als u spoedhulp nodig hebt en wij sturen het formulier naar de zorgverlener in het buitenland.

Ziekenhuizen in België

Met enkele ziekenhuizen in België hebben wij afspraken gemaakt over spoedeisende zorg. U kunt in deze ziekenhuizen terecht met uw CZ Zorgpas en u hoeft geen kosten voor te schieten. Vind een gecontracteerd ziekenhuis.

Vervoer vanuit het buitenland naar Nederland

Repatriëring vanuit het buitenland naar Nederland wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Repatriëring is het vervoer van het buitenland naar Nederland. Deze kosten vergoeden wij wel uit de aanvullende verzekering. Het gaat dan alleen om ziekenvervoer dat nodig is, omdat de noodzakelijke behandeling niet in het buitenland gegeven kan worden. Met andere woorden: er is dan een medische noodzaak voor het vervoer.

Voor vervoer om sociale redenen (taalproblemen, het gemis van familieleden) krijgt u geen vergoeding. De basisverzekering vergoedt ook geen kosten van vervoer van een stoffelijk overschot. Met een reisverzekering kunt u deze kosten eventueel verzekeren.

Buitenlandwijzer: advies op maat

Hebt u spoedeisende hulp nodig op vakantie? De Buitenlandwijzer geeft advies op maat.

Naar de Buitenlandwijzer

Bel ons

CZ Helpline

+31 13 468 04 02
Lokaal tarief
24 uur per dag bereikbaar