Werken in het buitenland

Als u in het buitenland werkt, dan bent u meestal daar verzekerd. U krijgt dan mogelijk met CZ te maken, omdat wij de administratie uitvoeren voor mensen die in het buitenland ziektekostenverzekerd zijn.

U werkt in het buitenland en woont in Nederland

Werkt u in het buitenland? Dan moet u zich in dat land verzekeren. Uw bestaande Nederlandse zorgverzekering moet u opzeggen.

Hebt u van uw buitenlandse zorgverzekeraar het formulier 106 of S1 gekregen?

  • Ja: Met dit formulier kunt u bij CZ een Verdragspolis afsluiten. U hebt dan gewoon recht op zorg in Nederland. Vraag de Verdragspolis aan.
  • Nee: Het komt weinig voor, maar krijgt u geen formulier 106 of S1? Dan kunt u de Verdragspolis niet afsluiten. U moet dan aan uw buitenlandse ziektekostenverzekeraar vragen hoe het zit met vergoeding van zorg in Nederland.

De Verdragspolis

Wij zijn sinds 2006 door de overheid aangewezen als 'Orgaan van de woonplaats'. Daarmee zijn wij de enige zorgverzekeraar in Nederland met een Verdragspolis. Met deze Verdragspolis krijgt u zorg in Nederland vergoed alsof u in Nederland verzekerd bent.

De Verdragspolis in het kort:

  • De Verdragspolis heeft dezelfde voorwaarden als de Nederlandse basisverzekering.
  • Het eigen risico is hetzelfde als bij de Nederlandse basisverzekering.
  • U betaalt geen premie voor de Verdragspolis.

Uw gezinsleden

Uw gezinsleden hebben in bepaalde situaties ook recht op de Verdragspolis. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Verdragspolis.

Aanvullende verzekering

Zowel u als uw gezinsleden kunnen bij ons een aanvullende verzekering afsluiten. Voor uzelf en voor uw partner moet u premie betalen. Voor uw kinderen tot 18 jaar betaalt u geen premie.

Geneeskundige zorg met de Verdragspolis

Hebt u de Verdragspolis? Dan krijgt u zorg in Nederland vergoed volgens dezelfde voorwaarden als de Nederlandse basisverzekering. In het land waar u verzekerd bent, hebt u altijd recht op zorg volgens de verzekeringsvoorwaarden van uw buitenlandse ziektekostenverzekeraar.

Buitenlandwijzer: advies op maat

Welke situatie geldt voor u? Ontdek het met de Buitenlandwijzer.

Naar de Buitenlandwijzer

Bel ons

Voor een nieuwe verzekering

088 555 70 00
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

CZ Klantenservice vanuit het buitenland

+31 13 594 99 49
Maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:30 uur