Man bekijkt hardloop resultaten op wearable

Onderzoek laat zien: werken aan gezondheid loont!

Werken aan leefstijl loont. Dat blijkt uit onderzoek van Vital Innovators. Ontdek alle extra’s om gezonder te leven: speciaal omdat u collectief verzekerd bent. Of ga meteen online aan de slag op het FitzMe portal.

Ontdek het FitzMe portal

Gezond leven met de collectieve zorgverzekering

Via uw werkgever hebt u een collectieve zorgverzekering afgesloten. Een goede keuze. Want daarmee kunt u werken aan een gezondere leefstijl. Bijvoorbeeld met de handige tips en online programma’s op het FitzMe portal.

Maar werken die extra diensten ook? Wij hebben het wetenschappelijk laten onderzoeken door een onafhankelijk bureau. De conclusie: door gebruik te maken van een leefstijlprogramma bij de collectieve zorgverzekering ervaren mensen een betere kwaliteit van leven. En dat heeft veel voordelen.

Investeren in gezondheid loont

De voordelen van een gezonde leefstijl

Mensen die actief werken aan hun leefstijl:

  • voelen zich fitter
  • ervaren een betere kwaliteit van leven
  • hebben minder (werk)stress
  • functioneren beter op hun werk
  • ervaren meer grip op hun leven
  • hebben minder kans op (chronische) ziekten
  • gebruiken minder zorg

Bron: ‘Maatschappelijke waarde van collectiviteiten’. Publicatiedatum: maart 2020. Vital Innovators.

Lagere zorgkosten, lagere premie

Werken aan een betere leefstijl heeft nog een ander voordeel. Doordat mensen minder zorg nodig hebben, dalen de zorgkosten. En lagere zorgkosten betekent een lagere premie voor iedereen. Zo houden we samen de zorg betaalbaar.

Ga direct aan de slag

Speciaal bij uw collectieve verzekering.

Persoon die een cursus volgt via het online FitzMe portal

Gratis FitzMe portal

Ga online aan de slag met de praktische informatie, oefeningen en unieke gezondheidsprogramma’s voor veel voorkomende klachten: stress, lichamelijke klachten en slaapproblemen.

Tegoed voor het voorkomen van gezondheidsklachten

HealthCheck

Meten is weten. Doe eens een gezondheidscheck. Veilig thuis, zonder poespas. Vul een online vragenlijst in over leefstijl. Doe wat metingen met de testkit en ontvang een persoonlijk rapport.

 Arbeidsfysiotherapeut voert een intake uit met een medewerker

Intake arbeidsfysiotherapie

De helft van de Nederlandse werknemers heeft weleens last van lichamelijke klachten door het werk. Bijvoorbeeld door veel zitten of zwaar tillen. Ontdek wat de arbeidsfysio voor u kan doen.

Naar boven