Collectieve zorgverzekering: passende extra’s voor iedereen

Met een collectieve zorgverzekering profiteert u van veel collectieve extra’s om gezonder te leven en werken.

Door het grote aanbod aan extra’s is er een passend voordeel voor iedereen. Zo ook voor Ronald van Os. Sinds het afsluiten van zijn collectieve verzekering bij CZ maakt Ronald gebruik van allerlei extra’s. Als gezondheidsadviseur en preventiemedewerker bij zorginstelling Gors koos hij voor CZ. “Ik sloot de collectieve verzekering in 2021 af voor de korting, maar eigenlijk vooral voor de vele extra’s."

Extra’s als complete gereedschapskist

Werken aan een gezonde leefstijl met FitzMe, klachten aanpakken met arbeidsfysiotherapie of uw gezondheid checken met de HealthCheck. Ga aan de slag met extra’s voor zorg die u belangrijk vindt.

Ronald gebruikt FitzMe het meest. “Daar kun je echt alles vinden over gezond werken én gezond leven. Van tips over voeding of bewegen tot het vinden van een goede werk-privébalans. Ik zie de extra’s van de collectieve verzekering als een soort gereedschapskist. Het grote voordeel is dat je bij een beginnend gezondheidsprobleem niet direct naar een specialist hoeft. Je kunt meteen zelf aan de slag! Dat maakt de drempel om die gezondheidsproblemen aan te pakken een stuk lager.”

Door veel extra’s haalt iedereen er voor zichzelf uit wat belangrijk is

Uitgebreide gezondheidscheck

Bij het afsluiten van de collectieve verzekering deed Ronald de HealthCheck. Deze gezondheidstest is gratis voor verzekerden met een collectieve verzekering. De test brengt uw gezondheid in kaart. En vertelt meteen waar u op moet letten om de gezondheid te verbeteren. “In het verleden leek mijn cholesterol wat aan de hoge kant. Daarom ben ik gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. Ik was benieuwd hoe het er nu voor stond. De HealthCheck is uitgebreid. Ik weet nu bijvoorbeeld wat mijn bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol is. Mijn cholesterol was véél beter dan vroeger. Fijn om te weten dat de verandering in mijn leefstijl dus echt wat oplevert.”

De collectieve verzekering stimuleert

De vele extra’s moedigen Ronald aan om door te zetten. “Door FitzMe leerde ik de Ommetje-app kennen. Ik woon in Vlissingen, op 10 minuten lopen van de boulevard. Zoals het vaak gaat als je ergens dichtbij woont: ik kwam er heel weinig. De Ommetje-app heeft mij weer laten zien hoe mooi ik eigenlijk woon. Nu loop ik dagelijks 35 minuten over de boulevard.”

Wat is het grootste voordeel van de collectieve zorgverzekering? Volgens Ronald is dat het grote aanbod – er zijn passende extra’s voor iedereen. “Je kunt er precies uithalen wat voor jou belangrijk is. CZ denkt met je mee als je zorg nodig hebt. Heb je nog geen zorg nodig? Dan denken zij ook graag mee. Gezond blijven is namelijk het belangrijkste. Er zijn zo veel extra’s beschikbaar, dat ik blijf leren."

Zelf ook aan de slag met de extra’s? Of benieuwd welk voordeel bij u past?

Ontdek dan alle extra's uit uw zorgverzekering

Meer over de collectieve zorgverzekering