Preventiebudget: voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, vinden wij. En omdat een gezonde leefstijl de basis is voor een goede gezondheid, helpen we u daar graag bij. Met een preventiebudget dat u kunt inzetten voor online gezondheidstrainingen op het FitzMe portal, een Health Check, een preventief onderzoek of een griepprik.

Dit is uw budget

Het preventiebudget verschilt per aanvullende verzekering.

Collectieve aanvullende verzekering Budget
Basis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief € 150 per jaar
Comfort en ComfortExtra € 150 per jaar
Plus Collectief en PlusExtra Collectief € 200 per jaar
Top Collectief en TopExtra Collectief € 250 per jaar

Weten wat uw budget precies is? Ontdek het op Mijn CZ.

Hiervoor kunt u het budget gebruiken

  • Online gezondheidstrainingen op het FitzMe portal
  • HealthCheck op het FitzMe portal
  • Preventief onderzoek
  • Jaarlijkse griepprik

Online gezondheidstrainingen op het FitzMe portal

Hebt u een collectieve aanvullende zorgverzekering van CZ? Dan krijgt u niet alleen gratis toegang tot de tips en informatie op het FitzMe portal. Maar kunt u ook online gezondheidstrainingen volgen. Deze krijgt u vergoed uit uw preventiebudget. Dus verlangt u naar stressvrij werken en leven? Of wilt u lichamelijke klachten op het werk de baas blijven of slaapproblemen aanpakken? Dan is een training op het FitzMe portal echt iets voor u.

Prijs per training: € 119,79. Dit gaat van uw preventiebudget af.

Hier kunt u terecht

U kunt de modules volgen op het FitzMe portal. Uw persoonlijke digitale assistent begeleidt u naar de juiste module en helpt u zo om gezond aan het werk te blijven.

Ontdek het FitzMe portal

HealthCheck via FitzMe

De HealthCheck via FitzMe geeft u inzicht in uw gezondheid. Zo kunt u gericht aan de slag met het verbeteren van uw gezondheid. Uniek aan de HealthCheck is dat u deze gewoon veilig thuis kunt doen. De test bestaat uit een online vragenlijst en een thuiskit met bloedtest en meetlint voor het meten van de buikomvang. Verder zorgt u zelf voor een bloeddrukmeting, bijvoorbeeld met een eigen meetapparaat of via de huisarts.

Prijs: € 50,41. Dit gaat van uw preventiebudget af.

Ontdek de HealthCheck

Preventief onderzoek

Een andere manier te ontdekken hoe gezond u bent, is het preventief onderzoek. Uw werkgever kan dit onderzoek voor u aanvragen en kijkt dan samen met CZ welk onderzoek bij u past. Bijvoorbeeld alleen een online vragenlijst of ook lichamelijke metingen, zoals een bloedonderzoek, urineonderzoek of bloeddrukmeting.

U krijgt een persoonlijk rapport dat u kunt bespreken met een adviseur. Bijvoorbeeld een verpleegkundige, doktersassistent of arts. In uw preventiebudget zit een vergoeding van € 75 per jaar voor preventief onderzoek. Dit kunt u in overleg met uw werkgever gebruiken. Zo werkt u samen met uw werkgever aan uw duurzame inzetbaarheid.

Vergoeding: maximaal € 75 per jaar. Dit gaat van uw preventiebudget af.

Hier kunt u terecht

Uw werkgever kan het preventief onderzoek voor u aanvragen.

Griepprik

De jaarlijkse griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen, zoals een longontsteking. Uw werkgever kan besluiten om het personeel een griepprik aan te bieden. Met uw toestemming kunt u het preventiebudget hiervoor gebruiken.

Prijs: verschilt per zorgverlener.

Hier kunt u terecht

Uw werkgever regelt dit voor u.

Nog vragen? We zijn er voor u