Preventiebudget: voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, vinden wij. En omdat een gezonde leefstijl de basis is voor een goede gezondheid, helpen we u daar graag bij. Met uw persoonlijke preventiebudget.

Waarom preventie zo belangrijk is

Door gezond te leven voelt u zich fitter en kunt u hart- en vaatziekten en diabetes voorkomen. U hebt dan in de toekomst hoogstwaarschijnlijk minder medicijnen en zorg nodig. En daar heeft heel Nederland wat aan. Want minder medicijnen en minder zorg betekent dat we samen de zorgkosten laag kunnen houden en dat de premie betaalbaar blijft. Daarom helpen we u graag bij het verbeteren van uw leefstijl.

Dit is uw budget

Het preventiebudget verschilt per aanvullende verzekering.

Collectieve aanvullende verzekering Budget
Basis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief € 150 per jaar
Comfort en ComfortExtra € 150 per jaar
Plus Collectief en PlusExtra Collectief € 200 per jaar
Top Collectief en TopExtra Collectief € 250 per jaar

Wilt u weten hoeveel budget u nog heeft? Ontdek het op Mijn CZ of bel onze klantenservice: 088 555 77 77.

Hiervoor kunt u het preventiebudget gebruiken

Bepaal zelf hoe u het preventiebudget wilt gebruiken. U kunt kiezen uit:

  • Een HealthCheck: kijk hoe gezond u bent, gewoon veilig thuis. Vul een online vragenlijst in en ontvang een handige thuiskit met bloedtest en meetlint. Zorg zelf nog voor een bloeddrukmeting en voer daarna alle uitkomsten in het systeem. U krijgt dan een persoonlijk advies voor een (nog) gezondere leefstijl. Prijs: € 50,41 (vanaf 2021: € 59,90).
  • Online gezondheidstrainingen: naast de informatie en micro-learnings kunt u uitgebreide online gezondheidstrainingen volgen op het FitzMe portal. Reken af met stress, lichamelijke klachten of slaapproblemen. Prijs: € 119,79 per training.

Nieuw in 2021! Preventie bij deze aanvullende verzekeringen

Ook met de aanvullende verzekeringen Jongeren, Gezinnen of 50+ kunt u vanaf 2021 werken aan een gezondere leefstijl met online gezondheidsprogramma's. U kunt kiezen uit de HealthCheck of een online cursus 'Gezond koken', 'Lekker leren eten voor baby's' en mindfulness. Lees meer over deze vergoeding.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven