Prinsjesdag 2018

Op 18 september 2018 is het Prinsjesdag. We horen dan welke zorg volgend jaar door de basisverzekering wordt vergoed en wat de basis van de nieuwe premie is. Sommige zaken zijn nu al bekend. We vertellen u graag wat we al weten.

Bekijk de wijzigingen voor 2019

Uw eigen risico in 2019: € 385

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt voor uw zorg. Volgend jaar blijft uw eigen risico € 385. CZ biedt de mogelijkheid om het verplichte eigen risico gespreid te betalen. Zodat u niet het hele bedrag in één keer betaalt, maar in termijnen.

Hoe werkt gespreid betalen? Lees meer over gespreid betalen eigen risico.

Uw basisverzekering in 2019

De regering maakt op Prinsjesdag bekend wat er gaat veranderen in de basisverzekering van 2019. Sommige wijzigingen voor 2019 zijn nu al bekend:

Nieuwe vergoedingen:

  • De leefstijlcoach voor mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht.
  • Oefentherapie bij COPD vanaf de eerste behandeling (tot een maximum van 70 behandelingen in het eerste jaar).
  • Verzekerden met een machtiging voor zittend ziekenvervoer krijgen een vergoeding voor vervoer naar consulten, onderzoek en controles die samenhangen met de behandeling.

Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook zonder recept bij de apotheek of drogist te verkrijgen zijn, worden niet meer vergoed uit de basisverzekering.

Op Prinsjesdag weten we definitief wat er eventueel nog meer wijzigt in de basisverzekering. Deze informatie vindt u vanaf Prinsjesdag ook op deze pagina. De wijzigingen voor de aanvullende verzekeringen van 2019 worden uiterlijk 12 november 2018 bekend gemaakt.

Bekijk alle wijzigingen voor 2019

Hulp bij uw zorg Hebt u of heeft uw naaste zorg nodig? Onze zorgadviseurs zijn er voor u.
Beste declaratie app Supersimpel declareren van uw nota: nota, foto, verzend, klaar.
Inzicht in uw zorgkosten In Mijn CZ hebt u snel inzicht in al uw zorgkosten.

CZ Klantenservice