Moeder en baby

CZ Ziektekostenverzekering

Wat is de beste ziektekostenverzekering? Kijk wat er bij u past. En kies de beste service, ruimste vergoedingen. En profiteer van meer dan 20 extra’s.

Ziektekostenverzekering

Als u zorg nodig heeft, wilt u zich geen zorgen maken om de kosten. Gelukkig is dat in Nederland goed geregeld. U heeft een ziektekostenverzekering die deze kosten dekt. Kijk hoe het werkt en wat u bij CZ kunt verwachten.

Wat is een ziektekostenverzekering?

Een ziektekostenverzekering (of ook wel een zorgverzekering) is in Nederland verplicht. Iedereen heeft een basisverzekering voor de belangrijkste zorg. Zoals de huisarts, ziekenhuisbezoek of medicijnen. Kinderen tot 18 jaar hoeven hiervoor geen premie te betalen.

Daarnaast kunt u een aanvullende verzekering of tandartsverzekering afsluiten. Voor extra vergoedingen voor bijvoorbeeld tandartskosten of fysiotherapie. Dit is niet verplicht.

Wat vergoedt een ziektekostenverzekering?

Basisverzekering

De overheid bepaalt welke vergoedingen er in de basisverzekering zitten. Dit is voor elke basisverzekering in Nederland hetzelfde. De basisverzekering vergoedt onder andere:

 • Huisartsenzorg
 • Ziekenhuisbezoek
 • Ambulancevervoer
 • Medicijnen en hulpmiddelen
 • Verloskunde
 • Kraamzorg en kraampakket
 • Logopedie
 • Dieetadvisering
 • Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar

Bekijk alle vergoedingen 

Aanvullende verzekering

Van extra fysiotherapie tot goede dekking voor tandartskosten en alternatieve zorg. Soms heeft u zorg nodig die de basisverzekering niet vergoedt. U kunt hier een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Bekijk onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Premie basisverzekering

Elke basisverzekering vergoedt hetzelfde. Toch kan de premie verschillen. Wilt u bij elke zorgverlener terechtkunnen? Dan is dit duurder dan wanneer u alleen kunt kiezen uit zorgverleners die een contract met ons hebben. Regelt u liever alles online? Dan is dat goedkoper dan wanneer u kiest voor post. De voordeligste basisverzekering van CZ is de Zorgbewustpolis met een premie van € 143 per maand bij een eigen risico van € 385.

Bekijk de basisverzekeringen

Het eigen risico bij de ziektekostenverzekering

Bent u 18 jaar of ouder? Dan betaalt u het eerste deel zelf als u zorg nodig heeft uit de basisverzekering. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het verplicht eigen risico. In 2024 is dit € 385 per jaar. Bij CZ kunt u ook kiezen voor een extra vrijwillig eigen risico. U krijgt dan korting op de premie.

Lees meer over het eigen risico

Beste service

Declareer snel en makkelijk via de app. En stel uw vraag aan het CZ Zorgteam. Altijd persoonlijk.

Ruimste vergoedingen

Passend bij de zorg die u nodig heeft. Wat er ook gebeurt.

Meer dan 20 extra's

Van voordelig sporten tot hulp bij afvallen of een gratis huidcheck.

Meer zekerheid met een aanvullende verzekering

We hebben altijd een aanvullende verzekering die bij u past. Met extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en spoedzorg in het buitenland. Wilt u ook tandartskosten meeverzekeren? Kies dan voor één van de aanvullende tandartsverzekeringen.

Kies uw aanvullende verzekering
Een lachende vrouw gaat iets eten en is blij

Aanvragen en overstappen

Vergelijk onze basisverzekeringen. En sluit direct uw zorgverzekering online af.

Kies uw zorgverzekering
 • Handige opzegservice
 • 14 dagen bedenktijd
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd