Weet het als eerste. Ontvang direct een mailtje, als de nieuwe premie bekend is.
Dit formulier bevat fouten. Controleer de velden en verstuur opnieuw.
We gebruiken uw mailadres alleen voor deze mailing. Klanten van CZ krijgen automatisch bericht.
Bent u klant bij CZ?

Zorgverzekering 2020

Prinsjesdag zit er weer op. Op deze dag maakte de overheid bekend welke zorg er in 2020 in de basisverzekering zit. En wat de rekenpremie en het eigen risico worden voor het komende jaar. Hieronder zetten we de belangrijkste informatie en data voor u op een rij.

Méér dan alleen korting met de CZ Collectieve Zorgverzekering

De overheid heeft bepaald dat vanaf 2020 álle zorgverzekeraars de maximale collectieve korting op een basisverzekering moeten verlagen. Hoe hoog deze korting wordt, bepalen zorgverzekeraars zelf.

Bij CZ zijn we van mening dat een collectieve zorgverzekering via uw werkgever méér is dan alleen korting op de premie. Daarom bieden we medewerkers vanaf 2020 extra vergoedingen om gezond aan het werk te blijven. Zo blijft u fysiek fit en mentaal sterk. Op het werk en thuis. Het loont dus om de premies en pakketten straks eens goed te vergelijken.

Onze klanten geven ons een 7,9 4271 beoordelingen

Zorgpremie 2020

De zorgpremie van 2020 is nu nog niet bekend, maar de rekenpremie al wel. Met de rekenpremie bepalen zorgverzekeraars de zorgpremie. De zorgpremie bestaat uit de rekenpremie en een premieopslag. CZ bepaalt zelf de hoogte van de premieopslag op basis van de organisatiekosten, financiële reserves en de resultaten die we verwachten. Daarom is de ene zorgverzekering duurder dan de andere. Uiterlijk 12 november maken alle zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend.

U kunt bijna overstappen naar CZ 2020

Wilt u de premie 2020 van CZ weten? Laat dan uw mailadres achter. U ontvangt een mail, zodra de nieuwe premie bekend is. Bent u al klant van CZ? Dan informeren we u natuurlijk sowieso als eerste. Kies voor zorg die verder gaat. Kies voor de service en producten van CZ.

Weet het als eerste. Ontvang direct een mailtje, als de nieuwe premie bekend is.
Dit formulier bevat fouten. Controleer de velden en verstuur opnieuw.
We gebruiken uw mailadres alleen voor deze mailing. Klanten van CZ krijgen automatisch bericht.
Bent u klant bij CZ?

CZ gaat verder

Nederland heeft een goed zorgsysteem. Maar er zijn ook grote uitdagingen. Nederland vergrijst, er is een tekort aan personeel en de zorgkosten stijgen. CZ gaat daarom verder, door kansen voor verbetering en vernieuwing aan te pakken. Met echte betrokkenheid en daadkracht zetten wij ons in voor de zorg van Nederland. En met diezelfde mentaliteit helpen we verzekerden naar de beste begeleiding en de best passende zorg. Bekijk het filmpje of ga naar www.cz.nl/verder om te zien hoe we dat doen.

Eigen risico gespreid betalen
Overstapservice
Hulp bij uw zorg

Wijzigingen zorgverzekering 2020

Het verplicht eigen risico is ook in 2020 € 385. Dat bedrag blijft fors. Besluit u in 2020 deel te nemen aan het programma ‘Stoppen met roken’, dan betaalt u daarvoor géén eigen risico.

Zorg door de specialist ouderen geneeskunde of arts verstandelijk gehandicapten zit vanaf 2020 in de basisverzekering. Ook komen er enkele medicijnen bij in de basisverzekering. Het gaat om durvalumab en abemaciclib bij specifieke vormen van longkanker. En om Fampyra voor mensen met multiple sclerose. Dit geldt overigens al vanaf 1 september 2019.

Krijgt u in 2020 een behandeling bij een ziekenhuis, dan kunt u in plaats van reiskosten, logeerkosten vergoed krijgen van maximaal € 75 per nacht. Voorwaarde is dat u niet opgenomen wordt in het ziekenhuis en dat de behandeling minimaal 3 aaneengesloten dagen duurt.

Belangrijke data

Uiterlijk 12 november - bekendmaking wijzigingen basisverzekering en eigen risico

  • 17 september 2019 (Prinsjesdag): de wijzigingen in de basisverzekering en het eigen risico zijn bekend.
  • 12 november 2019: uiterste datum waarop zorgverzekeraars hun nieuwe zorgpremie en vergoedingen bekend maken.
  • 31 december 2019: laatste mogelijkheid om uw oude zorgverzekering op te zeggen.
  • 31 januari 2020: laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Veelgestelde vragen