Zorgverzekering 2021

Welke zorg zit er volgend jaar in de basisverzekering? En wat wordt uw eigen risico? Dit bepaalt de overheid. En op Prinsjesdag kunnen we het precies zeggen. Want dan maakt de overheid de plannen voor 2021 bekend. Maar sommige wijzigingen zijn al eerder bekend. Zodra we iets weten, leest u dat hier.

Belangrijke data

  • 15 september 2020 (Prinsjesdag): overheid presenteert wijzigingen basisverzekering en eigen risico.
  • 12 november 2020: zorgverzekeraars maken hun premie uiterlijk 12 november bekend. Vanaf dit moment kunt u overstappen of uw zorgverzekering wijzigen.
  • 31 december 2020: laatste dag voor het opzeggen of wijzigen van de zorgverzekering.
  • 31 januari 2021: laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Wijzigingen zorgverzekering 2021

Basisverzekering 2021

op Prinsjesdag maakt de overheid bekend welke zorg en medicijnen er volgend jaar in de basisverzekering zitten. We weten in ieder geval al dat dagbehandeling in groepsverband voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel vanaf 2021 in de basisverzekering zit.
Meer wijzigingen zijn op dit moment nog niet bekend. We houden u op de hoogte.

Eigen risico 2021

Ook in 2021 blijft het verplicht eigen risico € 385.

Aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen

Zorgverzekeraars bepalen zelf welke vergoedingen er in de aanvullende verzekering en tandartsverzekering zitten. We kijken dan eerst wat er wijzigt in de vergoedingen van de basisverzekering. De aanvullende verzekeringen stemmen we hier dan op af. De nieuwe vergoedingen maken we tegelijk met de premie voor 2021 bekend. Uiterlijk 12 november.

Zorgtoeslag

Aan het einde van het jaar maakt de Belastingdienst de hoogte van de zorgtoeslag bekend. Op belastingdienst.nl ziet u of u recht hebt op zorgtoeslag.

Onze klanten geven ons een 7,7 4382 beoordelingen

Zorg die verder gaat

Nederland heeft een goed zorgsysteem. Maar er zijn uitdagingen, zoals vergrijzing en te weinig zorgpersoneel. Daarom kijkt CZ vooruit. Naar nieuwe technologieën. Naar verbeteringen in de zorg. En we helpen u de goede zorg te vinden.

Ga ook voor de beste service

Online: CZ HulpWijzer

De online CZ HulpWijzer geeft u binnen 30 seconden een persoonlijk stappenplan en praktische tips over hoe u de beste hulp en zorg regelt. Of u nu verpleging, ziekenvervoer of hulp bij uw administratie zoekt.

Persoonlijk: het CZ Zorgteam

Onze zorgadviseurs geven u persoonlijk advies. Via telefoon of mail. Bijvoorbeeld over vergoedingen, het regelen van zorg, wachtlijstbemiddeling of het vergelijken van zorgverleners.

Eigen risico gespreid betalen

Bij CZ kunt u uw verplicht eigen risico betalen in 10 termijnen.

Overstapservice

Stapt u over naar CZ? Wij zeggen uw huidige verzekering voor u op.

Hulp bij uw zorg Hebt u of heeft uw naaste zorg nodig? Onze zorgadviseurs zijn er voor u.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor u